Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.M.Lj. ]

11. 09. 2022. 09:48   >>  09:45

SARADNJA SA AMERIKANCIMA

Volonteri CKCG obučeni da prilagode invalidska kolica za korisnike

U okviru saradnje sa američkom dobrotvornom organizacijom LDS Charities, Crveni krst Crne Gore je u periodu od 8-10. septembra 2022. godine organizovao obuku za svoje volontere koji su naučili kako da izvrše precizna mjerenja i prilagode invalidska kolica za korisnike.

“Naime, tokom višegodišnje saradnje sa LDS Charities, Crveni krst Crne Gore je od ove organizacije dobio sedam pošiljki invalidskih kolica i pomagala (2791 komada), od čega je oko 1620 podijeljeno širom zemlje”, navodi se u saopštenju Crvenog krsta.

Ova obuka je poslužila kao dodatna izgradnja kapaciteta opštinskih organizacija Crvenog krsta kako bi svi imali po najmanje jednog predstavnika koji je obučen da odradi mjerenja i prilagodi kolica pojedinačnom korisniku.

“Na taj način sve osobe kojima su potreba invalidska kolica u prilici su da dobiju kolica koja odgovaraju njihovom stanju”, objašnjavaju iz CKCG.

Predavači na obuci su bili iskusni terapeuti iz Sjedijenih Američkih Država, predstavnici LDS Charities-a, a obuku je završilo 16 volontera Crvenog krsta.

Invalidska kolica i pomagala su dostupna svim pojedincima u Crnoj Gori i to putem opštinskih organizacija Crvenog krsta.

“Ovom prilikom pozivamo sve pojedince koji imaju potrebe za invalidskim kolicima da se jave organizaciji Crvenog krsta u svom gradu kako bi obučeni predstavnik izvršio neophodna mjerenja i prilagođavanja i uručio kolica, te na taj način doprinio boljem kvalitetu života osoba sa invalidetom”, kazali su iz Crvenog krsta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније