Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

24. 07. 2022. 22:52 >> 22:49
1

SAVJET ZA GRAĐANSKU KONTROLU

Devet pritužbi na postupke policije 13. jula u Nikšiću

Savjet za građansku kontrolu rada policije do danas je uzeo u rad ukupno devet pritužbi na postupanje policije u Nikšiću prilikom proslave državnog praznika 13. jula.

Ranije su predstavljene pritužbe građana J.M. i Ž.K. Iz Nikšića, građanina M.R. Iz Kolašina i građanke Ranke Božović iz Nikšića, koja je u međuvremenu dostavila i detaljnu i obimnu ljekarsku dokumentaciju koja potvrđuje teške tjelesne povrede nastale usljed nezakonitog postupanja za sada nepoznatog službenika policije koji je direktno u nju ispalio patronu suzavca.

Kako navode u saopštenju, građanke M.S. iz Podgorice, J.P., S.Š, G.P. i V.Đ, svi iz Nikšića, zatražile su da se utvrdi da li je postupanje policijskih službenika u Nikšiću bilo profesionalno i zakonito, da li su prekoračena ovlašćenja u postupanju prema građanima koji su bez remećenja javnog reda i mira proslavljali državni praznik i da li je zbog propuštanja preduzimanja blagovremenih i dovoljnih mjera policija ugrozila njihovu sigurnost kada je dozvolila izgrednicima, kao kontra-demonstrantima, da se približe i ostvare kontakt sa slavarima praznika i tako naruše javni red i mir u većem obimu i prekinu njihovo okupljanje/slavlje.

Savjet je od građana informisan da Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije počelo postupanje po pritužbama koje je primila i građanska kontrola policije.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније