Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J.

24. 07. 2022. 12:56 >> 15:15
11

ADŽIĆ

"Napadima na kadrovska rješenja nećete zaustaviti reforme"

Ministar unutrašnjih poslova i potpredsjednik Građanskog pokreta URA Filip Adžić kazao je da ga raduje što novi kadrovi u sektoru bezbjednosti nijesu po volji onih koji su, kako je kazao, podržavali da istaknuta mjesta u tom sektoru pokrivaju osvjedočeni saradnici Kavačkog i Škaljarskog klana.

"Napadima na kadrovska rješenja i medijskom hajkom, toliko puta viđenom kad su ugroženi interes mafije, nećete zaustaviti započete reforme u sektoru bezbjednosti. Što je orkestrirana i plaćena buka veća, to je naš motiv da profesionalizujemo institucije jači", napisao je Adžić na Tviteru.

Podsjećamo, partije opozicije ali i vlasti prethodnih dana kritikovale su imenovanje Artana Kurtija za generalnog inspektora u Agenciji za nacionalnu bezbjednost.

Nakon što je Kurti imenovan za generalnog inspektora u Agenciji za nacionalnu bezbjednost, ministar odbrane Raško Konjević je na jednici Vlade kazao da ima informacije da je Kurti osuđivan za pokušaj ubistva, te je izdvojio mišljenje.

Premijer Dritan Abazović istakao je da ničega nema u kaznenoj evidenciji vezano za Kurtija.

Portalu RTCG-a dostavljeni su izvodi iz žalbe koju je Kurti podnio Ustavnom sudu. Tu se vidi da je osuđivan 2004. godine kao maloljetnik, i 2009. godine. Kurti je tražio brisanje iz kaznene evidencije.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније