Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

17. 07. 2022. 16:42 >> 19:14
6

NOVSKA LISTA

Praznik u sjenci nagrade Nikolaidisu

Povodom Dana državnosti Crne Gore ali i dodjele Trinaestojulske nagrade Andreju Nikolaidisu, saopštenjem za javnost oglasili su se iz Novske liste. Oni su naveli, da je možda izbor novih laureata Trinaestojulske nagrade iznenadio i razočarao mnoge u Crnoj Gori, ali da ni na koji način nije trebao da iznenadi i razočara bilo koga u Herceg Novom.

"Grad kojem su razorili privredu na način što su hotele dali autolimaru, bolnicu bankaru, a ostalu industriju bukvalno ugasili, trebao bi kao normalno da prihvati da nagrada koja u svom nazivu baštini tradiciju antifašizma ode u ruke čovjeku sa fašističkim mislima nevješto prenesenim na papir," ističe se u saopštenju Novske liste.

Oni dodaju da to "obilježava vrijeme u kojem je djelovao" kako i glasi dio teksta poziva za predloge za Trinaestojulsku nagradu koja se dodjeljuje za životno djelo.

"No ono što Herceg Novi sigurno nije očekivao je da će nagradu laureatu sa fašističkim mislima pristati da uruči rođena Novljanka, javna ličnost, koju smo doskora mogli gledati u hercegnovskim pravoslavnim hramovima, a odskora ni na hercegnovskim ulicama. Nikakav zakon i nikakvi pravilnici Čovjeka ili Ženu (sa velikim početnim slovom) ne mogu obavezati da bude dio ove paradoksalne ceremonije, kako je uostalom pokazao i njen prethodnik, a sada njen ministar Ranko Krivokapić kada je 2013. godine odbio da uruči nagrade laureatima koji su po njemu imali srpski predznak", ističe se u saopštenju.

Kako navode, ovog 13. jula u Herceg Novom je pao snijeg i svaka je zvijer pokazala svoj trag.

"Neka vam bude srećan praznik, Novljani. Od ove ga godine treba dodatno slaviti jer smo postali pametniji, bolje vidimo, stvari su jasnije. Budimo svjesni "vremena u kom djelujemo" i budimo svjesni koliko nam dobra žele oni gore, a koliko mi sami sebi", zaključuje se u saopštenju Novske liste.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније