Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.M.Lj. ]

11. 07. 2022. 12:54 >> 12:57

SJUTRA

Abazović će položiti kamen temeljac za izgradnju žičare Kotor-Lovćen

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović posjetiće sjutra, 12. jula gradilište kod tunela Vrmac u Kotoru, gdje će polaganjem kamena temeljca ozvaničiti početak radova na izgradnji žičare Kotor – Lovćen.

 Žičara će biti dugačka 3.918 metara, kapaciteta 1.000 putnika po jednom satu i 40 gondola,  dok će vrijeme putovanja biti 11 minuta. Početna tačka predviđena je u Kotoru, a krajnja na Lovćenu.

“Kao je planirano, prisutnima će se u 18 časova osim premijera Abazovića obratiti i predsjednici Opština Cetinje i Kotor Nikola Đurašković i Vladimir Jokić, kao i Martin Leitner, predstavnik

italijanske kompanije “Leitner – žičara Kotor 1350”, koji zajedno sa kompanijom “NoviVolvox” čini konzorcijum sa kojim je Vlada 15. decembra 2021. godine potpisala koncesioni  ugovor za izgradnju žičare”, navodi se u saopštenju Vlade.

Nakon izjava, u 18.30 časova Abazović i Leitner  će položiti kamen temeljac za buduću žičaru čime će ozvaničiti početak radova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније