Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ I. P. ]

04. 07. 2022. 17:49 >> 19:00

POŽAR KOD IGALA

Vatra gotovo ugašena, dobra okolnost što je vjetar stao

Požar iznad Igala je gotovo ugašen. Malo dima se, kako je kazao Ratko Radošević iz hercegnovske Službe zaštite i spasavanja, vidjelo tokom dana na dva mjesta, ali u pitanju je nepristupačni teren. Pošto je vjetar stao, očekuje da se vatra neće širiti dalje.

"Dvije ekipe, dva vozila sa po dva vatrogasca su na terenu i biće organizovano dežurstvo i večeras. Mislimo da je to pri kraju. S obzirom da se radi o nepristupačniom terenu, stijeni i liticama kojima ne možemo da priđemo, osmatramo, a tokom noći ćemo imati bolju preglednost, da li još negdje gori. Vjetar je stao i to je dobro", kazao je Radošević.

Situacija na području Igala, nakon izbijanja požara u mjestu Žvinje, sada je pod kontrolom, a pretpostavlja se da je uzrok ljudski faktor, dodao je jutros u emisiji Dobro jutro Crna Goro na TVCG.

"Poslije jučerašnjeg dana i preko 35 vatrgoasaca na terenu noć je relativno mirno prošla. Gasilo se do ponoći u naselju Špulje iznad Žvinja i uz magistralni put prema Hrvatskoj. Vatra se bila primakla kućama na 50 metara. Požar u naselju Štreka gasili smo jutros do osam sati", rekao je Radošević.

On je kazao da je situacija sada stabilna, te da su na terenu dva kamiona sa osam vatrogasaca: "Uvijek se pojavi dim i naprtnjačama se to pokušava ugasiti".

Govoreći o tome koliko bi u gašenju požara pomogli kanaderi koje je Hrvatska ponudila Crnoj Gori, Radošević kaže da nam je u ovom slučaju bila potrebna pomoć iz vazduha.

"Da su dva tri puta dejstvovali kanaderi nama bi bilo lakše, jer je u pitanju nepristupačan teren. Vjetar i nepristupačan teren nam mnogo otežavaju posao. Ekpe su na terenu", rekao je Radošević, koji se zahvalio kolegama iz Kotora i Tivta, te mještanima.

Pretpostavlja se, kaže on, da je ljudski faktor uzrok požara: "Uvijek apelujemo da se ne pali vatra na otvorenom. Vatra je sada pod kontrolom. Računamo da bi do večeras, ako ne bude vjetra, to mogli da neutrališemo".

Inače, dopisnica RTCG-a iz Herceg Novog javlja da su sinoć bile ugrožene kuće na magistrali kod Tržnog centra Laković, te da su se mještani borili s vatrenom stihijom jutros do pet sati. Zahvaljujući vatrogascima, i njihovoj brzoj intervenciji, ugašena je vatra.

Podsjećamo, požar je juče nešto prije 11 sati izbio u naselju Žvinje iznad Igala. Mještani su našoj ekipi saopštili da su u početku bile ugrožene kuće, međutim, vatrogasci su uspjeli da ih zaštite.

Prema riječima Zlatka Ćirovića, komandira Vatrogasne jedinice, požar je vjerovatno uzrokovan nesmotrenim paljenjem zelenog rastinja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније