Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

07. 06. 2022. 20:18 >> 20:17

MUGOŠA SAOPŠTIO

Prihvaćena inicijativa za saslušanje nadležnih u resoru rada i socijalnog staranja

Potpredsjednika SD-a Boris Mugoša istakao da je na današnjoj sjednici skupštinskog Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje jednoglasno prihvaćena njegova inicijativa da se tokom juna održi saslušanje nadležnih u resoru rada i socijalnog staranja (resornog ministra i direktora Zavoda za zapošljavanje).

U pitanju su teme koje se odnose na kašnjenje sa isplatama subvencija poslodavcima za zapošljavanje lica sa invaliditetom, kao i na realizaciju programa "Osposobljavanje za rad kod poslodavca" i “Osposobljavanje za samostalan rad”.

“Prema informacijama iz javnosti, kao i od strane građana koji su me direktno kontaktirali, više mjeseci se kasni sa isplatama subvencija poslodavcima za zapošljavanje lica sa invaliditetom, što je dovelo do toga da mnoga lica sa invaliditetom ne primaju zaradu duži vremenski period a takođe, zbog kašnjenja u isplati subvencija, pojedini poslodavci se nisu mogli prijaviti da iskoriste mehanizam reprograma poreskih potraživanja”, ističe Mugoša i ukazuje da je zbog svega toga neophodno o toj temi održati saslušanje nadležnih u resoru rada i socijalnog staranja.

Kada je u pitanju realizacija programa "Osposobljavanje za rad kod poslodavca" i “Osposobljavanje za samostalan rad”, koje sprovodi Zavod za zapošljavanje, Mugoša navodi da je ta problematika izazvala veliku pažnju javnosti jer se dovodi u pitanje kome su i u kom iznosu dodijeljena sredstva po navedenim programima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније