Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

07. 06. 2022. 14:40 >> 14:48

AKCIJA ČIŠĆENJA

Na Kapetanovom jezeru sakupljeno više od 200 kesa smeća

Na Kapetanovom jezeru je organizovana velika akcija čišćenja prilikom koje je sakupljeno više od 200 kesa raznog otpada. Veliku akciju "Da zablista Crna Gora" ove godine pokrenula je Koalicija za održivi razvoj (KOR), a na Svjetski dan zaštite životne sredine.

Kako navode u ovoj NVO, Kapetanovo jezero, iako biser prirode, nažalost nije pošteđeno od malih divljih deponija koje se kriju oko njega, zbog čega će uskoro opet biti organizovana akcija čišćenja.

Koordinator akcije na Kapetanovom jezeru Goran Bulatović podsjeća da je akcija čišćenja Kapetanovog jezera trebala da se održi 29. maja, ali je odložena za 5. jun.

"Zbog pomjeranja termina akcije, zbog loših vremenskih uslova, odziv je bio puno manji nego kakav je trebao da bude prethodne nedjelje. Ućešće u akciji je u nedjelju uzelo oko 60 volontera. Želim ovom prilikom da se zahvalim svim učesnicima u akciji koji su dali svoj doprinos da ista bude uspješno završena", poručio je on.

On je istakao zahvalnost svim onim ljudima koji su se prijavili za prošlu akciju, a bili spriječeni zbog svojih obaveza da to učine i ovaj put. Zahvalio se i Komunalnom preduzeću Opštine Nikšić koje je obezbijedilo odvoz sakupljenog smeća.

"Akcija čišćenja u nedjelju je pokazala lošu stranu ove prelijepe planine, pale su u vodu sve špekulacije da je čisto i da nema smeća na toj lokaciji. Sakupljeno je više od 200 kesa smeća i tu nije kraj, sa sigurnošću mogu reći da je još toliko ostalo. Zbog situacije sa smećem na lokaciji na Kapetanovom jezeru i dvije velike deponije koje se nalaze na lokaciji Bare Bojovića i Dugi do, planiramo da opet organizujemo akciju čišćena, o kojoj će javnost biti blagovremeno obaviješteni", kazao je Bulatović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније