Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina

16. 08. 2021. 13:25 >> 13:27
1

VRIJEDNA 5.000 EURA

Laboratorijska oprema za bolnicu u Brezoviku

Pivara “Trebjesa” iz Nikšića donirala je Specijalnoj bolnici za plućne bolesti "Doktor Jovan Bulajić" u Brezoviku laboratorijsku opremu vrijednu pet hiljada eura, saopšteno je iz te kompanije.

Oprema, u kojoj su laboratorijski pH metar, biohemijski aparat Microlab 30 i UPS uređaj, kako je navedeno nakon uručenja, značajno će poboljšati proces dijagnostike i praćenja toka bolesti pacijenata koji se liječe u bolnici u Brezoviku.

Direktor Specijalne bolnice, Predrag Pejović, zahvalio je Pivari „Trebjesa“ na ulaganju u zdravstveni sistem Crne Gore i ocijenio da se time uspješno doprinosi osavremenjavanju zdravstvenih ustanova i unapređenju zdravstvene zaštite građana.

Pejović je podsjetio da je bolnica u Brezoviku od njenog osnivanja, prije 70 godina, izrasla u referentnu ustanovu u oblasti pulmologije u Crnoj Gori, sa visokim standardima dijagnostike i liječenja pacijenata sa plućnom patologijom.

“Smještajni kapaciteti naše bolnice su 146 kreveta, dok je popunjenost oko 90 odsto. Od marta 2020, kada je krenula pandemija Covid virusa, uložen je ogroman rad i dodatni napor u pružanju zdravstvenih usluga pacijentima”, rekao je Pejović.

U Brezoviku je, kako je predočio, uposleno 136 zdravstvenih radnika i nemedicinskog osoblja, od kojih je 21 ljekar.

Menadžer korporativnih poslova u Pivari „Trebjesa“, Natalija Đordan, ukazala je da je pandemija još jednom istakla značaj zdravstvenog sistema u svakom društvu.

„Uvidjeli smo važnost svakog zdravstvenog radnika, ali i postojanje adekvatne opreme i prostora. Svima nama koji imamo tradiciju ulaganja u zdravstvo, COVID kriza je potvrdila da je svaka investicija u ovu oblast višestruko korisna”, ocijenila je Đordan.

Ona je podsjetila da je Pivara „Trebjesa“ od 2018. godine u zdravstveni sistem uložila više od 47 hiljada eura i najavila da če u skladu sa mogućnostima nastaviti da na taj način budu partner zajednici.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније