Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

M.M.Lj. [ Radio CG ]

16. 04. 2022. 13:34 >> 13:46

DARMANOVIĆ

Kolašinski vatrogasci spriječili da vatra pređe tunel 27

Požar koji je od juče aktivan kod gornjomoračkog sela Vočje, tokom noći, proširio se ka Seocima. Kolašinski vatrogasci, kako za radio Crne Gore sa terena prenosi komandir Službe zaštite i spašavanja Željko Darmanović, brane "da vatra pređe preko tunela 27". Za sada uspijevaju da plamen drže dalje od objekata, ali im posao otežava vjetar zbog kojeg ne bi bilo pomoći ni od avijacije.

"Uz ogromne napore uspjeli smo da spriječimo da vatra pređe preko tunela 27. Držimo pod kontrolom vatru. Ona se širi i dalje u Seocima. Kuće nijesu ugrožene”, kazao je Darmanović.

Ukoliko bi vatra prešla tunel, bila bi ugrožena cijela dva sela.

“Juče je krenula vatra kroz Vočja i Vruice. Kad krene ta vatra ugorožena su nam sela Seoci. Ako ne uspijemo da je spriječimo ugrožene su nam i Crkvine i Ravni. Svake godine s Vočja i Vrujaca nam kreću požari i ugrožen je repetitor. Srećom ovog puta je s druge strane”, kazao je on.

Priča kako i vatrogasci bježe pod vatrenom stihijom.

“Vjetar otežava gašenje. Zamalo smo, kako kažu, pogoreli. Bili smo u vatri. Srećom smo bili brži od stihije i spasili smo i sebe i kamion. Borba je žestoka, helikopteri ne bi mogli da djeluju zbog snažnih udara vjetra. Odjednom se mijenja pravac vjetra. Ja da sam provcijenio da nam avijacija može pomoći, zvao bi ih”, kazao je Darmanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније