Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

19. 07. 2024. 14:35 >> 14:35

ATL stiže u Bar – ATL stiže u Bar

Najbolji tekeri regiona i Evrope nadmetaće se za vikend u SRC „Topolica“

Drugi turnir Adriatic Teqball League (ATL) održaće se u Baru, koji će u subotu 20. jula biti borilište najboljih teqera regiona i Evrope.

Sportsko-rekreativni centar „Topolica“ i plato oko njega biće mjesto dokazivanja najvećih majstora sa loptom i za zakrivljenim stolom – grupna faza turnira održaće se u dvoranskim uslovima, u sportskom centru, dok će mečevi nokaut faze, počev od 19 sati, biti odigrani na platou SRC „Topolica“, na kom će publika imati priliku da uživa u pravom sportskom spektaklu. Ulaz na tribinu i zonu oko terena na platou je slobodan.

Da tako bude, osim najboljih crnogorskih ekipa i tekera, kao i predstavnika Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Sjeverne Makedonije, potrudiće se jedan od najboljih svjetskih parova i dva fantastična singl igrača, članovi novosadskog tima TEQ Liman, Nikola Mitro i Bogdan Marojević.

Branioci titule osvojene na premijeri ATL U Ohridu, u Baru će imati veliki izazov u vidu gostiju iz Poljske, Konrada Novickog i Stefana Orlovskog.

Posebno mjesto na crnogorskoj Teqball mapi ima upravo Bar, kao grad i Opština koji su od starta podržali razvoj ovog sporta i Jadranske Teqball lige, čiji je turnir prvi put u našoj državi održan upravo u gradu pod Rumijom. To potvrđuje i postavka dva TEQ stola na šetalištu Kralja Nikole još prije dvije godine.

„Odlična saradnja sa Teqball savezom se nastavlja i u ovoj godini. Drago mi je što su organizatori najvećeg Teqball turnira u Crnoj Gori u ovoj godini, koji okuplja najbolje igrače iz 5 zemalja regiona, kao i iz Poljske, odabrali baš Bar. Ovom manifestacijom će se značajno proširiti sportska ponuda grada, a mi ćemo kao Sekretarijat za sport i mlade nastaviti da i dalje promovišemo zdrave stilove života za sve uzrasne kategorije“, kazao je Goran Simić, sekretar Sekretarijata za sport i mlade Opštine Bar.

Uoči ATL turnira biće organizovana i promocija Teqball-a na atraktivnim lokacijama u Baru, što će biti savršena prilika da kroz sport i zdrave stilove života do izražaja dođe potencijal grada kao turističke destinacije.

"Nakon zaista odličnog turnira u prošloj, sa zadovoljstvom podržavamo organizaciju regionalnog Teqball turnira i u ovoj godini. Posebno nas raduje i što je projektom predviđena i promocija grada kao turističke destinacije, a kroz kratke filmove sa projekta koji će se objaviti na društvenim mrežama Međunarodne Teqball federacije, imamo priliku da dosegnemo veliki broj ljudi iz svih djelova svijeta. Ističemo i značaj organizacije ovakve i sličnih manifestacija, koje zbog svog međunarodnog karaktera, podrazumijevaju i boravak značajnog broja inostranih učesnika, što u krajnjem implicira konkretne benefite za grad i državu.“, saopštio je Danilo Orlandić, direktor Turističke organizacije Bar.

Inovacije u promociji urbanog sporta naišle su na sjajne reakcije širom Crne Gore tokom održavanja turnira Montenegrin Teqball League, pa će u Baru, kao i u ostalim gradovima biti organizovana takmičenja u Elite Skills Areni i Subsoccer fan zoni.

Prijave za turnir, čiji je nagradni fond 2.000 eura, traju do četvrtka, a s obzirom na veliko interesovanje ostao je mali broj slobodnih mjesta. Sve informacije mogu se pronaći na na teqball.mne i adria_teq Instagram profilima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније