Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

09. 09. 2022. 12:49 >> 12:49

VOLCANO TEQ TURNIR

Tekbol spektakl u Ulcinju: Nadmetanje najboljih na svijetu

Tri najbolja tekbol para na svijetu - selekcije Srbije, Mađarske i Francuske sjutra će se nadmetati na trećem turniru u ljetnjoj sezoni Tekbol Montenegro karavana - Volcano TEQ.

TV prilog: Danilo Petrović, RTCG 

Uz najbolje reprezentacije u ovom sportu, u Ulcinju će učestvovati i devet najuspješnijih timova iz Crne Gore.

"Prvi put kad smo došli u Budimpeštu, gdje smo imali prvi susret sa stolom, vidjeli smo neke stvari koje nam izuzetno prijaju. Slično je našem sportu koji igramo u Novom Sadu, tenisu glavom i nakon toga smo vidjeli da tekobl možemo igrati na vrhunskom nivou, uz trening i vježbu, naravno", govorio je o počecima u ovom mladom sportu svjetski šampion, Nikola Mitro.

Tekbol član reprezentacije Srbije ističe da je ovaj sport izuzetno zahtjevan, u smislu fizičke pripreme, pogotovo na vrhunskom nivou.

"Mislim da je, sem fizičke pripreme, potrebna i vježba, najprije mobilnosti i funkcionalnosti tijela. Dosta je sport dinamičan i samim tim morate biti dobro pripremljeni. Ima pokreta koji nisu dio svakodnevnog života i sporta. Da se ne bi dogodile neke povrede morate biti veoma spremni", kazao je Mitro.

Mađarski reprezentativac Adam Blasovič kaže da su tekbol počeli da igraju prije šest godina.

"Nas dvojica igramo u paru ali takođe takmičimo se i u singl konkurenciji. Tekbol je nov sport u svijetu, a nastao je u Mađarskoj. Zainteresovao nas je jer se igra sa različitim djelovima tijela: glavom, nogama, grudima. Dozvoljena su vam samo tri dodira, a u dublu morate da razmijenite makar pas", naveo je Blasovič.

Balaš Velej dodaje da je tekbol prvi put vidio na tekbol festivalu u Mađarskoj.

"Tada sam se pitao kakav je ovo sport na zakrivljenom stolu za stoni tenis. Pokušao sam i shvatio da je to sport za mene, najprije zbog toga što sam nekada bio fudbaler. Ispostavilo se na početku da ipak nije tako lako, ali je tekbol postao moja pasija. Uvijek mi je lijepo za stolom, pogotovo kada igram dubl meč, ali i u singlu je veoma zabavno", istakao je Velej.

Turnir u Ulcinju počinje sjutra u 14 sati. 12 timova biće raspoređeno u četiri grupe, po dvije najbolje ekipe idu u nokaut fazu, koja donosi novčane nagrade svim učesnicima.

Završna stanica ljetnje turneje je Podgorica - u nedjelju, 18. septembra, na programu je finalni turnir na kom će se za titulu najboljeg u državi i mjesto u reprezentaciji boriti najkvalitetnije crnogorske ekipe.

Reprezentaciju ove jeseni očekuju kvalifikacije za Evropske igre kao i mečevi na šampionatu svijeta u sportu koji kuca na vrata olimpijske porodice.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније