Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

O.Z.

08. 08. 2022. 12:36 >> 12:34

TEQMNE

Kurjaci u Kolašinu nastavili niz pobjeda

Podgorički sastav Kurjaci slavio je i na drugom turniru ljetnje turneje Teqball Montenegro. Na kolašinskom Ski centru 1600, Marko Žarković i Andrija Jovanović pobijedili su ekipu Stroja u uzbudljivom finalu, nakon produžetka, 2:1 (12:11, 8:12, 13:11).

Balša Bogićević i Željko Janković, tandem Stroja, koji je ozbiljno zaprijetio Kurjacima, osvajačima i premijernog turnira na Luštici, bili su nadomak i prvog i trećeg seta, međutim Kurjaci su odlično odigrali pod pritiskom i uspjeli da ostanu neporaženi u sezoni, osvojili glavnu novčanu nagradu u iznosu od 400 eura.

„Izuzetno težak meč, vrlo zahtjevno finale, kako psihički tako i fizički. Uprkos poteškoćama, izborili smo se sa svime, na kraju uspjeli da osvojimo drugi turnir zaredom na ljetnjoj turneji. Ekipa Stroja je izuzetno jaka, igramo međusobno redovno na treninzima, odlično se poznajemo i očekivali smo da će biti teško u finalu“ zadovoljan je novim trijumfom Marko Žarković.

„Kurjaci su dobro uigrana ekipa. Računajući zimsku sezonu, ovo im je već treći turnir. Balša i ja od skoro igramo zajedno. Promijenili smo i jedan i drugi partnera. Tako da je finale na prvom turniru dobra priča za dalje. Imamo vrhunske uslove za treninge u Podgorici u Bemax areni. Imamo redovne besplatne termine za treninge, uz to stolovi su slobodni za sve koji žele da igraju tekbol ili se dodatno pripremi za takmičenje“ kazao je Željko Janković, član Stroja koji je osvojio 200 eura plasmanom u finale.

Turnir u posebnom ambijentu Ski centra 1600 okupio je 11 ekipa. Svi učesnici nokaut faze nagrađeni su novčano, a finalisti su bez poraza stigli do meča za titulu. U tekbolu u Kolašinu uživali su posjetioci Skijališta, a zadovoljni su bili i organizatori.

„Finale je bilo spektakularno i čini se da nije moglo da bude neizvjesnije. Posljednji set se igrao na razliku, to je nešto što i publika i mi želimo da vidimo, tako da smo prezadovoljni. Iskoristio bih priliku da se zahvalim Skijalištima Crne Gore na podršci. Prelijepo je stvarno, ovdje je idealna atmosfera za igru, planinski vazduh, idealna temperatura, tako da se nadam da je ovo prvi od mnogo turnira na Ski centru 1600“, istakao je predsjednik Tekbol saveza Crne Gore, Milorad Šutulović.

„Cilj Skijališta Crne Gore je svakako i ljetnja sezona i oslanjamo se na cjelogodišnji turizam. Baš iz tog razloga organizujemo događaje kakav je bio današnji. Veoma smo zadovoljni posjetom tokom Tekbol turnira. Organizatori su odlično odradili posao, imali smo dovoljan broj gostiju i nadam se da su svi uživali, kako na Ski centru tako i na samom turniru“, kazala je Nataša Pejović iz Skijališta Crne Gore.

Na narednim turnirima, osim borbe za novčanu nagradu, ekipe će nastaviti takmičenje za mjesto u reprezentaciji Crne Gore pred Svjetsko prvenstvo koje je planirano za oktobar.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније