Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

В.Г. [ Beta ]

31. 03. 2023. 17:54   >>  17:54

ODBIJEN ZAHTJEV ZA USLOVNU SLOBODU

Oskar Pistorijus ostaje u zatvoru

Bivšem paraolimijskom šampionu, Oskaru Pistorijusu, danas je odbijen zahtjev da bude pušten na uslovnu slobodu i moraće da ostane u zatvoru najmanje još godinu i četiri mjeseca nakon što je odlučeno da nije odslužio "minimalni pritvor" potreban da bi bio pušten na slobodu nakon što je osuđen za ubistvo svoje djevojke Rive Stenkamp 2013. godine.

Odbor za uslovni otpust koji je saslušao Pistorijusovu molbu presudio je da će on ponovo moći da podnese zahtjev za uslovni otpust u avgustu 2024. godine navodi se u saopštenju južnoafričkog Odjeljenja za popravne kazne.

Pistorijus je u novembru 2017. godine osuđen na 13 godina i pet mjeseci zatvora zbog ubistva svoje djevojke Rive Stenkamp.

On je 14. februara 2013. godine u svojoj kući u Pretoriji ubio Stenkamp vatrenim oružjem kroz zatvorena vrata kupatila, pošto je, kako je rekao, pomislio da je u kući provalnik.

Prvobitno je osuđen za ubistvo iz nehata i dobio je petogodišnju zatvorsku kaznu, ali je Apelacioni sud potom preinačio presudu i osudio ga za ubistvo.

Pistorijus je u Stenkamp ispalio četiri hica, a kao otežavajuću okolnost sud je naveo to što paraolimpijac nije ispalio hitac upozorenja.

Pistorijus je šestostruki osvajač zlatne medalje na Paraolimpijskim igrama, a u istoriju je ušao kao prvi atletičar kome su amputirane obje noge, a koji je učestvovao na Olimpijskim igrama. On je na Igrama u Londonu 2012. godine trčao pomoću proteza od ugljeničnih vlakana.

Njemu su kao bebi amputirane obje noge ispod koljena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније