Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

N. N.

07. 07. 2024. 20:03 >> 01:38
Čitaj mi:

LETONIJA NEMOĆNA

Brazilci pokorili Rigu i izborili vizu za Pariz

Deveti učesnik Olimpijskih igara u košarci je Brazil. "Selesao" se u finalu kvalifikacionog turnira, koji se igrao u Rigi, poigravao sa domaćom Letonijom i slavio 94:69.

Tim Aleksandra Petrovića je odlično počeo meč, polaganjem Bruna Kabokloa i trojka Lea Majndla i Lukaša Dijaša poveo 8:0, ali su domaći prišli na 15:11.

Tada je krenula serija koja je praktično riješila sve - Brazil je do kraja 1. četvrtine dao 19, nije primio nijedan koš i došao do nedostižnih plus 23 (34:11). Posljednji pogodak Kabokloa će se dugo vrtjeti na TV špicama...

Domaći nijednom nisu prišli bliže od 14 razlike, a bilo je i 28.

Kaboklo je bio najefikasniji sa 21 poenom, Majndl je ubacio 20, a po 12 Gi Santoš (sedam skokova) i 41-godišnji Marselinjo Uertas, koji je imao i sedam asistencija.

U domaćem timu dvocifren učinak su imali Rihards Lomažs (15), Rolands Šmits i Arturs Žagars (po 14).

Ovo je još jedan dokaz da je Crna Gora imala šansu da se domogne istorijskog učešća na OI. Tim Boška Radovića je vodio preko 30 minuta protiv Brazila, a na kraju sa nekoliko bespotrebno ishitrenih napada otišao na velikih minus devet (81:72), iako je na ulasku u posljednji minut bilo 75:72.

Dan kasnije, "crveni" su savladali Kamerun 70:66, iako su u posljednjem minutu u tri navrata imali plus sedam, a Afrikanci su potom savladali tim iz Južne Amerike, pa je Crna Gora ispala zbog najgore međusobne koš-razlike. Ko zna šta bi bili da je malo manje izgubila od Brazila ili da je sačuvala razliku protiv Kameruna...

Za preostala tri mjesta u Parizu boriće se Grčka i Hrvatska u Pireju, Španija i Bahami u Valensiji, odnosno Litvanija i domaći Portoriko u San Huanu.

Odranije su vizu obezbijedili Francuska kao domaćin, te najbolji timovi sa Svjetskog prvenstva - Njemačka i Srbija iz Evrope, SAD i Kanada iz Amerike, Južni Sudan iz Afrike, Japan iz Azije i Australija iz Okeanije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније