Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

N.R.

27. 06. 2024. 09:52 >> 09:52
Čitaj mi:

u njujorku

Rizaše prvi pik na NBA draftu, u prvih 10 trojica Francuza

Francuski košarkaš Zakari Rizaše izabaran kao prvi pik na NBA draftu i to od strane Atlante.

Njegov sunarodnik Aleks Sar je drugi pik, a izabrao ga je Vašington.

Francuska je tako postala prva zemlja poslije SAD koja među prvih 10 pikova ima trojicu svojih igrača, pošto je Tiđane Salo izabran kao šesti od Šarlota.

"Znam da su mnogi Francuzi bili budni cijelu noć kako bi gledali. Ovo je sjajno za francusku košarku i srećan sam što sam dio nečeg posebnog za moju zemlju. Mislim da će još mnogo igrača moći da dođe u NBA ligu i napravi nešto veliko. Zaista sam srećan što sam dio toga", rekao je 19-godišnji Rizaše.

Hjuston je kao trećeg pika izabrao Rida Šeparda, kao četvrtog San Antonio je odabrao Stefona Kasla, a Detroit je uzeo Rona Holanda kao petog.

Šarlot je kao šestog pika izabrao Tiđanea Salona, sedmi pik je Donovan Klingen koga je izabrao Portland. Roba Dilignema je kao osmog izabrao San Antonio, Memfis je Zeka Idija izabrao kao devetog, a Juta Kodija Vilijamsa kao 10. pika.

Košarkaški klub Oklahoma izabrao je igrača Crvene zvezde Nikolu Topića kao 12. pika na draftu NBA lige u Njujorku.

Druga runda drafta održaće se večeras.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније