Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

И.Ш.

28. 02. 2023. 10:53 >> 10:57

ZADOVOLjAN IGROM

Radović: Odlazak na Svjetsko prvenstvo kruna našeg rada

Selektor muške košarkaške reprezentacije Crne Gore Boško Radović gostovao je u jutarnjem programu RTCG i osvrnuo se na igre tokom kvalifikacija i plasman na Svjetsko prvenstvo.

"Godinama održavamo kontinuitet odlaska na velika takmičenja. Raduje da je uspjeh ostvaren sa novom generacijom igrača u odnosu na plasman na Svjetsko prvenstvo 2019. Ohrabruje da dolaze novi momci i da nastavljaju da ostvaruju ovako dobre rezultate. Odlazak na Svjetsko prvenstvo je kruna našeg rada, pored odlaska na Evropskog prvenstvo i naših dobrih igara tamo."

Osvrnuo se i na kritike koje su se u javnosti mogle čuti u vezi sa košarkaškom reprezentacijom.
 
"Tanka je linija od pretkvalifikacija do odlaska na Svjetsko prcenstvo. Pretkvalifikacije smo igrali većinski sa igračima iz domaće lige. Mi u Crnoj Gori generalno ne trpimo neki proces, vrijeme koje je potrebno za dolazak do uspjeha. Treba da smo srećni za svaki plasman na veliko takmičenje u bilo kojem sportu. Treba da spustimo previsoke kriterijume koje posjedujemo, dobro igramo u svim sportovima, tanka je linija između odlaska i ne odlaska na veliko takmičenje."
 
Selektor je zadovoljan urađenim u posljednje dvije godine.
 
"Kvalifikacije traju dvije godine, 12 utakmica, svaki meč je bitan, svaka pobjeda je zlata vrijedna. Mnogo igrača je učestvovalo, svako je dao doprinos. Svi bi trebalo da budemo zadovoljni sa ovim što je napravljeno."
 
Naglasio je važnost svake utakmice.
 
"Uvijek ima za nešto da se igra, eto ispostavilo se da je utakmica sa Njemačkom u Podgorici koju smo dobili bila ključna za odlazak na svjetsko prvenstvo, iako je u tom trenutku izgledalo da meč nema rezultatski značaj."
 
Svjetsko prvenstvo u košarci igra se od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Filipinima i Indoneziji. Na prvenstvu učestvuju 32 selekcije, Crna Gora je jedna od 12 selekcija iz Evrope koja je izborila plasman.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније