Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

В.Г. [ Beta ]

30. 03. 2023. 10:44   >>  10:44

KAŽNjENI SA 51.750 EVRA

Kelnu zabranjeno da dovodi igrače u naredna dva prelazna roka

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) zabranila je fudbalskom klubu Kelnu da dovodi igrače u sljedeća dva prelazna roka, zbog kršenja pravila prilikom potpisivanja ugovora sa mladim slovenačkim napadačem.

Keln je u saopštenju objavljenom prošle noći naveo da je optužen za podsticanje Jake Čubera Potočnika da raskine ugovor sa Olimpijom iz Ljubljane.

FIFA je Keln kaznila sa 51.750 evra, dok je 17-godišnji fudbaler suspendovan na četiri mjeseca. Keln je najavio žalbu Sudu za sportsku arbitražu (CAS).

Njemački klub tvrdi da je Potočnik napustio Olimpiju zbog "kršenja ugovora" i navodi da ima dokaze da ga nijesu podsticali na odlazak.

Potočnik se smatra jednim od najboljih mladih igrača u njemačkom klupskom fudbalu. Za Keln je ove sezone postigao 13 golova na isto toliko utakmica u ligi do 19 godina, a takođe je igrao za reprezentaciju Slovenije u toj uzrasnoj kategoriji.

FIFA je 2019. godine kaznila Čelsi zbog kršenja pravila u vezi sa mladim fudbalerima, dok je Marsej u žalbenom postupku zbog slične zabrane.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније