Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N. N.

18. 05. 2024. 17:36 >> 17:37
Čitaj mi:

BUNDESLIGA

Union u 92. minutu do opstanka, Bohum u baražu, Keln ispao

Posljednje kolo Bundeslige donijelo je veliku borbu za opstanak, jer su dva tima strahovala od direktnog ispadanja, a tri od baraža za opstanak.

Gubitnik dana je Keln, koji je izgubio od Hajdenhajma 4:1 i poslije pet godina ide u Cvajtu, a dobitinik Union Berlin.

Tim koji je ove sezone igrao u Ligi šampiona je na nestvaran način izbjegao baraž za opstanak, jer je u 92. minutu Janik Haberer pogodio mrežu nakon što je Kevin Foland iz penala pogodio stativu za 2:1 protiv Frajburga.

Zanimljivo, Union nije iskoristio dva penala, jer je u 1. poluvremenu neprecizan bio i Josip Juranović.

Naruku klubu iz glavnog grada je išao i poraz Bohuma na gostovanju Verderu (4:1), pa će taj tim zbog slabije gol-razlike od Uniona morati da igra baraž za opstanak sa Fortunom iz Diseldorfa.

Od baraža je strahovao i Majnc, ali je preokrenuo protiv Volfzburga u gostima (3:1) i zauzeo 13. mjesto.

A poraz Frajburga slavi Hajdenhajm - debitant u eliti je pobjedom nad Kelnom osvojio 8. mjesto i ukoliko Bajer u finalu Kupa Njemačke savlada drugoligaša Kajzerslautern, tim Franka Šmita će igrati kvalifikacije za Ligu konferencija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније