Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

22. 08. 2022. 13:14 >> 13:11
1

OPROŠTANJI GOVOR BRAZILCA

Kazemiro: Najveća titula su treninzi, Modrić i Kros će najviše da mi nedostaju

Brazilski fudbaler Kazemiro, oprostio se danas od svog bivšeg kluba Real Madrida, prije nego što poleti za Mančester.

On je u transferu za koji se nagađa da je oko 80 miliona eura potpisao za Junajted, u jednom od najvećih transfer iznenađenja ovog ljeta.

Kazemiro se prisjetio svog početka u Realu.

"Kada sam sa svojom suprugom stigao u Madrid, niko nas nije poznavao, bio je to mali šok i za nas. Novi grad, nova država, daleko od kuće, ali ubrzo je ovo postao naš dom, gdje smo izgradili najeljepše godine svog života, i svoju porodicu. Sjećam se tog prvog poziva iz Madrida, kada su zvali iz kluba. Bio sam uzbuđen, nisam mogao da vjerujem da mi se to dešava", kazao je on na oproštaju.

Njegov transfer u Real je prošao ispod radara, doveden je za svega šest miliona, i probio se napornim radom.

Upravo su treninzi nešto što je apostrofirao kao najbolji momenat u karijeri, jer je zalaganjem i postigao da postane jedan od najboljih zadnjih veznih fudbalera trenutno na svijetu.

"Znao sam da po napuštanja Brazila i dolasku u Madrid, da će Kastilja (razvojni tim Real Madrida) da mi bude prva stanica. Tamo sam naučen pravim vrijednostima, i onome šta znači bijeli dres i grb kluba. Osvojio sam dosta trofeja u Realu (19) ali za mene najveća titula je bio dolazak na trening kamp gdje smo održavali treninge".

On, zajedno sa Lukom Modrićem i Tonijem Krosom činio vezni red koji je godinama vladao Evropom.

"Dosta je igrača koje bi mogao da izdvojim, ali Luka Modrić i Toni Kros. Njih ne mogu da zaboravim nikada. Osvojili smo masu trofeja zajedno, mogli smo žmureći da se pronađemo na terenu. Nedostajaće mi puno", kazao je on.

Kazemiro je dodao i da se nada da će se vratiti u Real jednog dana, i zahvalio je predsjedniku kluba Florentinu Peresu.

"Nadam se da ću se vratiti jednog dana, i da vratim klubu svu ljubav kju sam dobio. Uzbuđen sam što nastavljam karijeru u klubu veličine Mančester junajteda. Na kraju da zahvalim predsjedniko Florentinu Peresu. Predsjedniče, klub ima svijetlu budućnost sa tobom na čelu Hala Madrid", poručio je Brazilac.

Kazemiro bi trebalo da se predstavi navijačima na Old Trafordu na meču sa Liverpulom, a od utorka će da bude na raspolaganju treneru Eriku Ten Hagu.

Nosiće dres sa brojem 18.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније