Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N. N.

21. 04. 2024. 23:03 >> 23:07
Čitaj mi:

PRIMERA (32. KOLO)

Fešta je spremna: Realu "el klasiko" i plus 11 na šest kola do kraja

Sve je spremno za slavlje na trgu "Sibeles", Real Madrid će gotovo sigurno 36. put u istoriji biti šampion Španije.

"Kraljevski klub" je dobio i treći "el klasiko" u sezoni, prvi na "Santjago Bernabeuu" i trijumfom 3:2 na šest kola do kraja La Lige stekao nedostižnih 11 bodova prednosti.

Barselona je povela već u 6. minutu - Rafinja je centrirao na drugu stativu, Andrij Lunjin pogrešno procijenio let lopte, a Andreas Kristensen kaznio tu grešku i pogodio nebranjenu mrežu.

Real je već u 18. minutu stigao do izjednačenja. Lukas Vaskes je sjajno prošao na desnoj strani pored Žoaoa Kansela i iznudio penal u duelu sa Pauom Kubarsijem, a Vinisijus Žunior bio siguran sa bijele tačke.

Barsa je umalo došla do novog vođstva u 28. minutu, kada je nakon novog kornera Rafinje 16-godišnji Lamin Jamal skrenuo loptu ka prvoj stativu, a Lunjin je izvadio prije nego što je cijela prešla zamišljenu gol-liniju.

Kako u Španiji ne postoji tehnologija na gol-liniji, čekalo se dugo da se vidi da li je "blaugrana" došla do novog vođstva, ali je sudija Sesar Soto Grado pokazao samo na novi udarac iz ugla.

Gosti su, ipak, poveli 2:1 u 69. minutu, kada je Jamal ubacio loptu, Feran Tores je lukavo preskočio, a Fermin Lopes pogodio nakon refleksne intervencije Lunjina.

Real je ekspresno odgovorio, jer je Vinisijus u 73. minutu asistirao na drugu stativu Lukasu Vaskesu, koji je pogodio nebranjeni dio mreže.

Domaći su u 78. minutu mogli i do preokreta, ali je Mark-Andre ter Štegen odbranio zicer Vinisijusu.

Real je očigledno više želio trijumf, a heroj je, baš kao i na "Kamp nouu", kada je dao dva gola, bio Džud Belingem, jer je u 91. minutu zakucao loptu u mrežu nakon nove lopte Vaskesa.

Atletiko je u malom madridskom derbiju poražen na gostovanju Alavesu 2:0, golovima Karlosa Benavidesa u 15. i Luisa Riohe u 92. minutu.

Stefan Savić je igrao do 81. minuta i dobio žuti karton, zbog kojeg neće konkurisati za utakmicu sa Atletik Bilbaoom za šest dana. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније