Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

02. 05. 2022. 13:09 >> 14:45

NESLAVAN PODATAK

Mesi najneučinkovitiji napadač liga petice

Lionel Mesi neće po dobrom pamtiti svoju prvu sezonu u PSŽ-u. Osvojio je titulu prvaka u Ligi 1, mada se ona donekle i podrazumijevala s obzirom s kakvim igračkim kpacitetom nastupa tim iz francuske prijestonice u odnosu na konkurenciju.

Ali ispadanje iz Lige šampiona, uz ne baš toliko sjajnu igru glavnih zvijezda, ukratkos u rezime Mesijeve sezone.

Međutim naprednom analizom ustanovljeno je koliko je zapravo loša bila sezona jednog od najboljih fudbalera svih vremena.

On je ove sezone postigao četiri gola na 23 utakmice (najgore u karijeri), ali statistički podaci pokazuju da dosta velikih prilika nije iskoristio.

Mesi je igrač sa najslabijom učinkovitosti od svih napadača iz "Liga petice" (pet najjačih liga Evrope) a da su imali minimum 60 prilika za gol.

Njegova realizacija je svega 5,4 odsto, odnosno postiže gol iz svakog 19 udarca upućenog ka golu protivnika.

Drugi na toj listi je hrvatski napadač, koji nastupa za Hofenhajm Andrej Kramarić sa postotkom od 5,7 odsto, dok je treži Turčin koji igra za ekipu Lila, Buruk Jilmaz sa procentom od 5,8 odsto.

Treba ipak dodati da je Mesi sa druge strane po prosječnoj ocjeni treći fudbaler Lige 1, ali da su navijači i javnost očigledno očekivali i golgetersku rapsodiju. Prošle sezone je u dresu Barselone na 35 mečeva postigao 30 golova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније