Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

10. 04. 2024. 22:55 >> 23:02
Čitaj mi:

LIGA ŠAMPIONA

Barseloni goleada u Parizu, Atletiko preživio nalet Dortmunda

Fudbaleri Barselone slavili su na gostovanju PSŽ-u sa 2:3 u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona dok je Atletiko Madrid slavio 2:1 protiv Borusije Dortmund.

Još jedna noć koja je bila bogata golovima, prekoretima i sjajnim fudbalom. 

Barselona je povela, pa gubila nakon starta drugog poluvremena, da bi ponovo skupila snage i preokrenula ponovo pred revanš meč na "Monžuiku". 

Atletiko Madrid je igrao sjajano gotovo 70. minuta vodio 2:0, ali uslijedilo je povlačenje Simeonovo, koje je umalo koštalo "jorgandžije". 

Sebastijan Aler je smanjio i Dortmund ima čemu da se nada na svom "Vestfalenu". 

NAJAVA:

Zaljubljenici u najelitnije klupsko takmičenje juče su mogli da uživaju u mečevima Real Madrid - Mančester Siti i Arsenal - Bajern Minhen i da vide čak deset golova na dva meča, pa se svi nadaju da će strijelci biti raspoloženi i večeras.

Naš fudbalski reprezentativac Stefan Savić meč na "Vanda Metropolitano" počinje na klupi za rezervne igrače.

Interesantno je da Atletiko i Borusiija nikada nisu odigrali neriješeno u osam duela, već oba tima imaju po četiri pobjede u dosadašnjim duelima. 

Barselona i PSŽ su se sastajali 12 puta i nevjerovatna je izjednačenost kada se pogledaju brojke.

Oba tima imaju po četiri pobjede, dok je četiri puta meč završen neriješeno. Čak je i gol razlika 24:23 u korist Barselone pokazuje izjednačenost dva tima.

LIVE BLOG:

 

23:00

Kraj i u Parizu i u Madridu i pobjede Barselone i Atletika. 

PSŽ - Barselona 2:3

Atletik Madrid - Borusija Dortmun 2:1

Опширније

22:46

Sebičan je bio Kilijan Mbape. Mogao je fudbaler PSŽ-a da pošalje pas na bok, ali je odlučio da proba šut i od svega korner. 

Опширније

22:43

GOL ZA DORTMUND!!!

Živi su "Miloneri" u Madridu. Brand je pronašao pasom Alera koji je rutinski savladao Oblaka. Mogao je možda bolje da reaguje Molina koji je bio na toj lopti prilikom pasa.

Gol Dortmunda možete vidjeti OVDJE.

Опширније

22:37

Šta je odbranio Kobel Lodiju. Bek  Atletika je mogao drugi put da se upiše u strijelce, Grizman mu je postao sjajan pas, ali je golman Dortmunda odbranio šut sa peterca.

Опширније

22:35

BARSELONA PREOKRET!!!

Kakav meč gledamo na "Parki Prinčeva". Novi preokret i Barselona ponovo vodi. Gundogan je izveo korner a Kristensen je bio najviši u skoku i sa dva metra je savladao Donarumu. 

Gol možete pogledati na linku OVDJE

Опширније

22:34

Trese se okvir gola Barselone na "Parku prinčeva". Dembele se našao u šansi po ljevoj strani ali je pogodio stativu.

Опширније

22:33

Prilika za Dortmund u Madridu. Julijan Brand je izveo slobodan udarac, prebacio je živi zid, ali je lopta ipak bila preko prečke.

Опширније

22:27

Probao je lijepim šutem Žoao Feliks, ali lopta prolazi malo pored stative.

Опширније

22:24

Rafinja dvostruki strijelac. Foto: Guliver/AP Photo/Lewis Jol

Опширније

22:17

BARSELONA IZJEDNAČILA!!!

Nije puno trajalo slavlje Parižana, svega desetak minuta su čuvali vođstvo. Rezervista Pedri je pokazao zašto ga smatraju jednim od najboljih mladih fudbalera planete. Magičan pas za Rafinju koji je ponovo pokazao da je večeras izuzetno inspirsan. 

Gol Rafinje možete vidjeti OVDJE

Опширније

22:13

Slavlje fudbalera PSŽ-a.

Foto: Guliver/AP Photo/Lewis Joly

Опширније

22:08

PREOKRET PSŽ-A!!!!

Kakav blickrig "Svetaca", za samo dva minuta su uspjeli da preokrenu meč. Li je dao povratnu za Fabian Ruiza koji je posla perfektan pas za Vitinju, a Portugalac pogodio bez problema i doveo svoj tim u prednost. 

Gol možete pogledati OVDJE. 

Опширније

22:03

PSŽ JE IZJEDNAČIO!!!

Kakav gol Usmana Dembelea. Bivši igrač Barselone je postigao efektan gol.

Prvo je proigrao Mbapea, koji je ubacio loptu u peterac, Arauuho je odbio loptu, ona se vratila do njegovog nekadašnjeg saigrača koji je prebacio na lijevu nogu i poslao pod prečku. 

Gol možete pogledati OVDJE.

Опширније

21:50

Počela su druga poluvremena u Madridu i Parizu.

Опширније

21:49

Završena su poluvremena na večerašnjim mečevima. Atletiko Madrid vodi sa 2:0 golovima De Pola i Lina, Barselona vodi u gostima pogotkom Rafinje. 

Опширније

21:45

Rafinja proslavlja gol. 

Foto: Guliver/AP Photo/Aurelien Morissard

Опширније

21:39

BARSELONA POVELA!!! 

Rafinja koji je ubjedljivo najbolji bio od početka meča u katalonskom klubu pogodio je mrežu na pas tinejdžera Lamine Jamala.

U začetku akcije Levandovski je povukao naprijed, dao je loptu na desnu stranu gdje se nalazio Jamal, koji je spoljnom centrirao. Donaruma je probao da presječe loptu, ali nije uspio, ona je stigla do Rafinje i Brazilac je pogodio mrežu. 

Gol možete pogledati OVDJE.

Опширније

21:24

ATLETIKO UDVOSTRUČIO PREDNOST!!! Ponovo presing Ćolovih momaka daje rezultat. Ovog puta su se zbunili Šlotenberg i Humels, Morata je ukrao loptu dodao do Grizmana, a fracuz prelijepom asistencijom pronašao Lina koji je ovog puta biop precizan.

Gol možete pogledati OVDJE.

Vanda Metropolitano je proključao.

Опширније

21:22

Nakon perioda u kojem su fudbaleri PSŽ-a imali inicijativu, uslijedile su dosta konkretnije šanse za Barselonu. Rafinja je ušao sjajno u meč i do sada najviše prijeti na "Parku prinčeva". 

U jednoj takvoj prilici Donaruma je pokazao zbog čega je jedna od najboljih golmana na svijetu. 

Опширније

21:12

Atletiko i dalje napada i stvara prilike. Probao je atraktivno Lino "makazicama" sa desetak matora, ali Kobel je bio na pravom mjestu.

Опширније

21:10

Velika šansa za Barselonu u dva poteza.  Ter Štegen je degažirao loptu, Rafinja se našao u kontri, ali je Donaruma pravovremeno reagovao.

Опширније

21:00

VODI ATLETIKO!!! Golman gostiju Gregor Kobel dugo je držao loptu u svom posjedu, dodao je Jan Matsenu koji je probao brzo da se oslobodi, Koke je izvršio pritisak na Holanđanina, a Rodrigo De Pol je ukrao loptu i sjajno prevario golmana gostju. 

Gol možete da pogledate OVDJE.

De Pol proslavlja gol (foto: Guliver/AP Photo/Manu Fernandez)

Опширније

20:56

Na "Parku prinčeva" je i legedna oba kluba, jedan od najboljih brazilskih fudbalera svih vremena - Ronaldinjo.

Опширније

20:53

Luis Enrike se odlučuio za, na papiru 4-3-1-2 formaciju, sa Kilijanom Mbapeom i Markom Asensiom kao najisturenijima, s tim što će sigurno u napadu da se priključuje i Usman Dembele, koji igra nešto povučenije.  

Опширније

20:48

Ćavi će protiv svog nekadašnjeg saigrača i trenera odlučio za formaciju 4-3-3 bez Pedra koji počinje sa klupe, ali i sa Serihi Robertom, junakom čuvenog preokreta upravo protiv PSŽ-a, kada je Barselona slavila 6:1. Roberto nosi i kapitensku traku i bio je starter u posljednja dva meča u La Ligi. 

Опширније

20:43

U Parizu ogromne mjere bezbjednosti, zbog ranijih upozorenja o mogućim terorističkim napadima. 

Velike policijske kontrole ispred "Parka prinčeva" (foto: Guliver/AP Photo/Aurelien Morissard)

Опширније

20:40

Edin Terzić je na "Vanda Metrolotanu" odlučio da ne odustane od svoje 4-2-3-1 formacije sa Niklasom Fulkrugom kao najisturenijim. 

Опширније

20:25

Dijego Simeone je odlučio da na teren izađe u svojoj formaciji 5-3-2 sa Antoanom Grizmanom i Alvarom Moratom kao najissturenijima. 

Опширније

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније