Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

15. 09. 2021. 13:34 >> 13:34

ŠOKANTAN PORAZ U ŠVAJCARSKOJ

Solskjer: Izvući ćemo pouke

Trener fudbalera Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer rekao je da je u drugom dijelu utakmice protiv Jang Bojsa morao da zamijeni Kristijana Ronalda i Bruna Fernandeša i da će ekipa izvući pouke iz poraza u Švajcarskoj, u prvom kolu Lige šampiona.

Mančester junajted je sinoć izgubio u Bernu od Jang Bojsa sa 1:2, u prvom kolu Lige šampiona, golom u petom minutu nadoknade vremena.

Junajted je poveo golom Kristijana Ronalda u 13. minutu, a izjednačio je Nikolas Moumi Ngamaleu u 66. minutu.

Pobjedu švajcarskoj ekipi donio je Džordan Sibačo golom u petom minutu nadoknade vremena, nakon velike greške Džesija Lingrada koji je htio da vrati loptu golmanu Davidu De Hei, ali je to loše uradio i dodao do Sibača.

Solskjer je u 72. minutu zamijenio Ronalda i Fernandeša i uveo Nemanju Matića i Lingarda, a na konferenciji za novinare upitan je da prokomentariše tu odluku.

"Utakmica je trajala više od 70 minuta, oni su mnogo pretrčali, na utakmici u subotu i protiv Jang Bojsa. Takođe i vještačka podloga je uzela danak. Željeli smo Nemanjino iskustvo da stane na loptu i Džesijeve noge. Ronaldo je izuzetan, ali moramo da ga čuvamo i mislio sam da je to pravi trenutak da ga izvedem", rekao je Solskjer, prenio je Skaj.

Junajted je od 35. minuta igrao sa desetoricom pošto je Aron Van-Bisaka isključen zbog starta na Kristoferu Martinsu.

"Razumijem zbog čega mu je dao crveni karton, pošto je Aron otišao predaleko. To nije bio opasan start pošto ga je udario u prednji dio stopala. Znamo da ponekad ima opasnih povreda, ali to nikada nije iz zle namjere ili bezobzirnosti. Ali, ovo je vjerovatno bilo neiskusno, bez lopte... Bilo nam je teško da igramo sa desetoricom", naveo je Solskjer.

"To je fudbal na najvišem nivou. Nedostatak koncentracije, napraviš grešku i odmah te kazne. To smo prošle godine uradili u Evropi, primili smo dva nespretna gola poslije kontranapada i izgubili smo od Bašakšehira", dodao je on.

Govoreći o potezu Lingarda, Solskjer je rekao da je on pogriješio i da se to događa u fudbalu.

"Da Džesi ponovo može da bude u toj situaciji, okrenuo bi stopalo na drugu stranu. Izvući ćemo pouke. Znamo da sada imamo teži zadatak nego prošle sezone, ali svi su tada mislili da ćemo da prođemo sa dvije pobjede. Potrebno vam je 10 ili 12 bodova, da pobijedite sve četiri utakmice kod kuće i možda jednu na strani", naveo je trener mančesterske ekipe.

"Nismo iskoristili priliku da osvojimo tri boda, ali sada nas čekaju dvije utakmice na našem stadionu i koncentrisaćemo se na njih", dodao je Solskjer.

Junajted će za dvije nedjelje Old Trafordu igrati protiv Viljareala, koji je u prvom kolu odigrao neriješeno 2:2 protiv Atalante.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније