Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

06. 10. 2020. 12:55 >> 12:55

MINISTAR SPORTA ITALIJE

"Zdravstveni protokol je jasan"

Ministar sporta Italije Vinčenco Spadafora rekao je danas da je protokol u vezi sa koronavirusom jasan i da se radi na tome da se izbjegne prekidanje takmičenja u fudbalskoj Seriji A.

Fudbaleri Napolija nijesu u nedjelju doputovali u Torino na utakmicu sa Juventusom jer nijesu imali dozvolu lokalnih vlasti, nakon što je utvrđeno da su dvojica igrača zaraženi koronavirusom. Cijela ekipa je zbog toga ostala u izolaciji u Napulju.

Spadafora je rekao da situacija u Torinu nije bila "sjajna zabava" i ukazao na protokol koji "utvrđuje precizne odgovornosti".

"Ne smije biti zabune u tumačenju protokola, koji je jasan i utvrđuje precizne odgovornosti. Bilo bi bolje da je pronađeno zajedničko rješenje", rekao je Spadafora za Korijere dela Sera.

On je rekao da se "kontekst promijenio", ali da klauzula koja dozvoljava zdravstvenim vlastima da spriječe ekipe da putuju, nije nova u protokolu.

"Uvijek je bila tu, od početka. Protokol je do sada bio olako uziman, potrebno je pooštravanje. Kontekst se promijenio i to moramo uzeti u obzir", naveo je ministar.

Spadafora je rekao da treba izbjeći prekid takmičenja u Seriji A, ali da je gust raspored "suviše optimstičan".

"Svi radimo na tome da obezbijedimo da se to ne dogodi. Međutim, želio bih da naglasim da niko ne živi istim životom kao prije godinu dana i da je sadašnji format, uključujući i Kup i utakmice reprezentacije, možda suviše optimističan. Moraju da se znaju prioriteti i nerazumno je misliti da nema mjesta oporavku", naveo je on.

"Moj savjet je da se razmisli o različitim scenarijima pošto ne znamo šta će se dogoditi, a ako postoji razmišljanje o plej-ofu, bolje je odlučiti na početku šampionata", dodao je Spadafora.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније