Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

21. 10. 2024. 13:06 >> 13:40
Čitaj mi:

"SOKOLI" SA SVIH MERIDIJANA

Debi Adžića u Juventusu, Rubežić sa Aberdinom ni nakon Seltika ne zna za poraz

Fudbalski vikend crnogorskih reprezentativaca obilježio je konačno debi Vasilija Adžića u Juventusu.

Jedan od najvećih talenata crnogorskog fudbala dobio je minute protiv Lacija pri rezultatu 0:0 i oduševio italijansku javnost.

Juventus je na kraju slavio, a Adžićevu igru hvale, nazivaju ga "Motinim tajnim oružjem", "nebrušenim biserom Juventusa".

Interesantno je kako je od početka sezone naš mladi fudbaler dobio veliki prostor u medijima, gotovo da se više pisalo o njemu nego o Daglasu Luisu, koji je stigao iz Aston Vile za 50 miliona.

Koliko Tijago Mota vjeruje u njega, najbolji pokazatelj je to što ga je prijavio za Ligu šampiona, a nadamo se da je i povreda konačno prošlost te da možemo da ga očekujemo i u dresu nacionalnog tima, gdje je mogao dobiti šansu još ranije.

Protiv Lacija imao je 14 kontakata s loptom, 9 od 10 tačnih pasova, 2/4 dobijena duela, 2 uspješna starta, a jednom je zaprijetio golmanu Provedelu, koji je intervencijom morao izbaciti loptu u korner.

Na istom meču igrao je i naš Adam Marušić, koji je odigrao odlično, budući da je Lacio od 27. minuta bio sa igračem manje jer je direktan crveni karton dobio Romanjoli.

Aberdin našega Slobodana Rubežića ni nakon osam kola ne zna za poraz u škotskom Premijeršipu, i to nakon derbija dva jedina tima koja su u sedam kola imala sedam pobjeda - Seltika.

Na "Seltik parku" domaćin je poveo s dva brza gola japanskih internacionalaca Hatatea i Furuhašija. Aberdin se vratio u meč golovima Soklera i Šinija, a mogao je do potpunog preokreta, ali je gol Duka poništen nakon reakcije VAR-a.

Rubežić je igrao sjajno, pored odbrane često povuče loptu naprijed, lansira korte, a od strane Sofascora dobio je najbolju ocjenu u posljednjoj liniji "Donova". Meč je pratio i legenarni Ser Aleks Ferguson koji je osvojio titulu sa Aberdinom. 

Danijel Petković je odlično branio na golu Liepaje, koja je slavila protiv Vmiere na gostovanju 1:0.

Golman naše reprezentacije imao je pet odbrana.

Milan Mijatović je branio u pobjedi Budućnosti nad Arsenalom 2:1, a solidan meč su imali i Miloš Brnović i Milan Vukotić.

Risto Radunović odigrao je cijeli meč za svoj FCSB, koji je slavio kao gost u gradskom derbiju sa Dinamom iz Bukurešta 0:2.

Naš lijevi bek može biti zadovoljan kako je odigrao na obje strane terena.

I Marko Tući odigrao je odličan meč za Gangvon, koji se bori za titulu u korejskoj K ligi. Pobijeđen je Seul 1:0, za koji igra engleski as Džesi Lingard, a defanzivac Crne Gore dobio je odličnu ocjenu.

Na drugom kraju tabele K lige, Inčon našega Stefana Mugoše gotovo izvjesno seli se u niži rang takmičenja. "Marince" može samo čudo da spasi, a novi poraz stigao je od Džedu Junajteda 2:1.

Mugoša je igrao od 53. minuta, ali nije mogao da spasi svoj klub.

Tandem iz Kartahene, Vukčević - Šipčić, takođe nema puno razloga za slavlje nakon novog poraza, ovog puta od Kordobe 2:1.

Vukčević je igrao 70 minuta, Šipčić je ostao na klupi, a Kartahena nakon deset kola ima svega šest osvojenih bodova.

Rubin iz Kazanja našega Igora Vujačića poražen je od Dinama iz Moskve na svom terenu ubjedljivo 4:0.

Karabag je bio ubjedljiv na gostovanju Kapazu 5:0, Marko Janković je igrao posljednjih 15 minuta, dok je Marko Vešović i dalje povrijeđen.

Drugi naš internacionalac, Edvin Kuč, takođe je slavio sa Nefčijem protiv Sabaila 3:1, ali je dobru partiju, prije svega defanzivno, pokvario direktnim crvenim kartonom u 81. minutu.

Andrija Radulović je, nakon dobrog utiska protiv Velsa, zaigrao u startnom timu Vojvodine i dobio odličnu ocjenu igrajući na desnom krilu. Njegov tim remizirao je protiv Jedinstva iz Uba 1:1.

Ilija Vukotić doživio je neprijatnost sa Boavistom, budući da ih je iz nacionalnog kupa izbacio trećeligaš - Varzim. Naš fudbaler igrao je 58 minuta u ovom meču.

Stevan Jovetić sa Omonijom poražen je od Paraliminija 0:1. Utakmica je bila "jednosmjerna", jer su "zeleno-bijeli" napadali, ali su gosti poveli iz jedinog šuta na meču.

Naš kapiten imao je nekoliko prilika, dobro je priprijetio i iz slobodnog udarca, ali malo mu je falilo. Novica Eraković ostao je na klupi za rezerve.

Nikola Krstajić doživio je pravi brodolom sa svojim Lećeom, koji je pretrpio ubjedljiv poraz na svom terenu od Fiorentine. Bilo je čak 6:0 za "violu" u ovom meču.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније