Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.Bu. [ RTS ]

21. 10. 2024. 11:17 >> 11:17
Čitaj mi:

U LOS ANĐELESU

Meta otpušta zaposlene zbog nenamjenskog trošenja naknade za topli obrok

Kompanija Marka Zakerberga, otpustila je oko dvadesetak zaposlenih iz svoje kancelarije u Los Anđelesu zbog zloupotrebe naknade za topli obrok za kupovinu deterdženta, čaša za vino ili kreme za akne, potvrdio je Si-En-Enu izvor upoznat sa situacijom u kompaniji „Meta“.

 


Mnoge korporativne kancelarije giganta društvenih medija imaju razrađene usluge ishrane kako bi zaposlenima obezbijedili obroke. „Metina“ dvije godine stara kancelarija u Njujorku, na primjer, ima kafeteriju koja djeluje kao luksuzni restoran, sa bogatom ponudom koja je besplatna za zaposlene.

Ali za radnike u manjim ekspoziturama kompanije nema ove vrste usluge, već dobijaju vaučere za obrok – 20 dolara za doručak i 25 dolara za ručak i večeru – tako da mogu da poruče hranu u kancelariju dok su na poslu.

Vaučeri su namijenjeni zaposlenima da jedu dok rade u kancelariji – pošto često ostaju dugo na poslu, tako da im je potrebno i više obroka u toku dana.

Interna istraga je otkrila da su neki zaposleni u Los Anđelesu koristili ova sredstva za kupovinu drugih stvari osim hrane, ili su im obroci dostavljani na kućnu adresu, rekao je neimenovani izvor Si-En-Enu.

Prosječna ukupna godišnja naknada za pojedinačne zaposlene (osim generalnog direktora Marka Zakerberga) kompanije „Meta" iznosi 379.050 dolara, kako stoji u regulatornom podnesku dostavljenom tokom ove godine.

O otpuštanjima, koja su se dogodila prošle nedjelje, prvi je izvijestio Fajnenšel tajms. „Meta“ je poslije ovih vijesti objavila kako se radi o otpuštanjima širom kompanije u okviru restrukruriranja.

„Nekoliko timova u 'Meti' uvodi promjene kako bi osigurali da su resursi usklađeni sa njihovim dugoročnim strateškim ciljevima i strategijom lokacije“, rekla je portparolka Mete Trejsi Klejton u saopštenju. „Ovo uključuje premještanje nekih timova na različite lokacije i premještanje nekih zaposlenih na različite uloge. U ovakvim situacijama kada se neka radna mjesta gase, nastojimo da pronađemo odgovarajuća zaduženja za pogođene zaposlene."

Ipak iz kompanije su odbili da saopšte koliko radnika je otpušteno.

Rezovi su se desili na Instagramu, Votsapu, Fejsbuku i Rijaliti Labu koja radi na „Metinoj“ virtuelna stvarnost i metaverzum.
Među otpuštenima bila je i Džejn Mančun Vong, istaknuti istraživač bezbjednosti koja je postala poznata u svijetu tehnologije pošto je učestvovala u uvođenju novih funkcija društvenih medija – poput funkcije za životopis na Fejsbuku i alatke na platformi koja je ranije bila poznata kao Tviter koja omogućava korisnicima da sakriju odgovore na svojim tvitovima – prije nego što ju je „Meta“ unajmila u junu 2023. da radi u timu za Instagram i Treds.

„Meta“ je prošle godine otpustila više od 20.000 zaposlenih zbog višestrukih rezova, u pokušaju da preokrene godinu pada prihoda i stagniranja rasta korisnika, koju je Zakerberg nazvao „godinom efikasnosti“. Akcije kompanije (META) porasle su za skoro 80% u odnosu na ovo doba prošle godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније