Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.Bu. [ RTS ]

05. 08. 2024. 10:50 >> 10:50

TRENUTNO U PRIPREMI

Ričard Gir radi na novom dokumentarnom filmu o Dalaj Lami

Američki glumac Ričard Gir i reditelj Oren Moverman potpisali su ugovor kao izvršni producenti filma “Mudrost sreće”, novog dokumentarca o Dalaj Lami.



“Ovo je mali film koji može imati veliki uticaj na budućnost”, rekao je Gir, koji je učenik i prijatelj sadašnjeg Dalaj-Lame, prenosi Varajeti.

U filmu, koji su režirali Barbara Miler i Filipo Delakis, prikazan je 89-godišnji Dalaj-Lama koji govori o univerzalnoj potrazi za unutrašnjim mirom i srećom i potencijalu za miran i srećan 21. vijek.

Pored intervjua s Dalaj-Lamom, “Mudrost sreće” sadrži neobjavljene i nedavno restaurirane arhivske snimke tibetanske vlade o 14. Dalaj-Lami, koji je rođen kao Tenzin Gjaco i zvanično je postao duhovni vođa Tibeta sa četiri godine 1940. godine.

Prognani tibetanski vjerski i politički vođa dobio je Nobelovu nagradu za mir 1989. godine za nenasilnu kampanju za okončanje kineske vladavine Tibetom. Dokumentarac je trenutno u pripremi i očekuje se da će biti objavljen u četvrtom kvartalu ove godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније