Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

A.J. [ N1 ]

28. 06. 2024. 07:43 >> 07:44

POZNATI REDITELJ

Najbolja filmska muzika prema mišljenju Kventina Tarantina

Reditelj, koji je poznat po neobičnim muzičkim izborima u svojim filmovima, otkrio je koja mu je muzika najdraža.

Bilo da ste ljubitelj orkestralnih tema koje oduzimaju dah, poput onih iz Ratova zvijezda ili Gospodara prstenova, ili možda filmova koji koriste popularnu muziku kao što je Američki vukodlak u Londonu, postoji mnogo izbora kada je u pitanju muzika u filmovima, piše Unilad.

Sam Kventin Tarantino je koristio muziku na zanimljive načine u svojim filmovima, pri čemu je njegov izbor muzike često odraz njegovog sopstvenog ukusa.

Sada je reditelj otkrio koji mu je filmski saundtrek omiljeni u intervjuu za Uncut.

U intervjuu, Tarantino je odabrao svojih deset omiljenih ploča, koje sadrže filmsku muziku.

Tarantino je na svojoj listi odabrao brojne filmske zvučne zapise, uključujući i Sisters, ali je istakao jedan za koji je jasno rekao da mu je omiljeni.

Prema mišljenju reditelja filmova Kill Bill i Django Unchained, najbolja filmska muzika svih vremena je za film "Osveta" (Revenge) iz 1990. godine.

"Osveta" je triler režisera Tonija Skota, čija druga djela uključuju filmove Top Gun i Days of Thunder.

Saundtrek za film "Osveta" napisao je Džek Niče, a Tarantino tvrdi da ne morate čak ni da gledate film da biste cijenili njegovu muziku.

„Od svih zvučnih zapisa, ovaj je najbolji. To je iz filma Tonija Skota – režirao je Pravu romansu (True Romance) – i veoma je bujna, elegantna muzika“, opisao je Tarantino.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније