Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.Bu. [ n1 ]

17. 06. 2024. 08:47 >> 08:47
Čitaj mi:

"PRIČA IZ BRONKSA"

Robert de Niro posvetio je jedan film svom ocu: Veoma sam ponosan na njega

Robert De Niro se smatra jednim od najvećih i najuticajnijih glumaca svih vremena. Pred kamerama je prepoznat kao ikona američke kinematografije, ali je dva puta okušao svoj talenat iza kamere.


Više od decenije prije nego što je snimio svoj drugi film 2006. godine, De Niro se okušao u režiji 1993. režirajući film Priča iz Bronksa.

Kriminalistička drama o punoljetstvu adaptirana je iz istoimene drame Čaza Palminterija iz 1989. godine i govori o mladiću rastrzanom između svijeta organizovanog kriminala i odanosti svom poštenom i vrijednom ocu. Lilo Brankato mlađi igra sina sa 17 godina, De Niro igra oca, a Palminteri igra lokalnog mafijaškog bosa Sonija, piše Index.

Kada je izašla Priča iz Bronksa, De Niro je svoj rediteljski debi posvetio ocu, koji se odvojio od glumčeve majke nakon što je otkrio da je gej, a kada je De Niro imao samo dvije godine. U razgovoru za Intervju, De Niro je jednom govorio o umjetničkim ambicijama svog oca i ranim sjećanjima na njega.

„Vidio sam kako je živio, borio se… Vodio je klasičan život njujorškog umjetnika, u potkrovlju, uvijek u centru“, otkrio je glumac. De Niro je odrastao u Grinič Vilidžu, ali je uvijek posjećivao svog oca i ostao blizak sa njim uprkos tome što je bio odvojen od majke.

Govoreći o tome zašto je priču iz Bronksa posvetio svom ocu, De Niro je rekao: „Mislio sam da bi to bilo lijepo uraditi, a film je bio o očevima i sinovima. Glumac je izrazio ljubav i ponos prema umjetničkom radu svog oca i njegovoj posvećenosti uprkos ličnim finansijskim poteškoćama. „Veoma sam ponosan na to, ali nisam bio ljubitelj umjetnosti kao on. Bio je to cio njegov život“, dodao je on.

Odrastajući u četvrtima Greenvich Village i Little Italy na Menhetnu, De Niro se sprijateljio sa djecom sa ulice, na veliku žalost svog oca. Ovaj biografski element dobro se uklapa u priču iz Bronksa, gdje otac želi da njegov sin ostane podalje od primamljivog svijeta organizovanog kriminala.

Kada je snimao svoj prvi film kao reditelj, De Niro je sigurno odao počast svom ocu, koji je nesumnjivo odigrao ključnu ulogu u njegovom životu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније