Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.Bu. [ n1 ]

14. 06. 2024. 11:20 >> 11:20
Čitaj mi:

ISPLAĆENO MU 56 MILIJARDI DOLARA

"Neshvatljiva suma“ ipak završila na računu Ilona Maska

Akcionari kompanije Tesla su na godišnjem sastanku odobrili rekordnu isplatu izvršnom direktoru firme Ilonu Masku u iznosu od 56 milijardi dolara koju je prethodno osporio sud u američkoj saveznoj državi Delaver.



Mask je nakon objave preliminarnih rezulata stupio na binu uz ovacije prisutnih akcionara i pozdravio odluku, prenosi Si-En-Bi-Si (CNBC).

Teslini akcionari su glasanjem odobrili i plan da se firma preregistruje iz američke savezne države Delaver u Teksas.

Mask je na svom profilu na društvenoj mreži Iks(Tviter) objavio i sliku torte na natpisom „Glas naroda je glas Božiji“ (Vox Populi, Vox Dei), sa napomenom da će poslati u Delaver kao poklon za rastanak.

Sud u državi Delaver presudio je krajem januara da je kompanija Tesla 2018. godine nepravedno isplatila 56 milijardi dolara Ilonu Masku, navodeći da je u pitanju „neshvatljiva suma“ koja je nepoštena prema akcionarima, prenio je Teh kranč.

Sudija Ketlin Mekormik je tada navela da kompanija Tesla i Maskovi advokati nisu mogli da dokažu da su akcionari imali sve dostupne informacije prilikom glasanja, i da je Mask imao „snažne veze“ sa osobama koje su bila zadužene da pregovaraju u ime Tesle, prenosi Tanjug.

Prema tadašnjoj presudi, akcionari Tesle su morali da ponovo izglasaju nagradu za Maska, a on sam je dodao i glasanje o preregistraciji kompanije iz Delavera u Teksas.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније