Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

M.M.Lj.

27. 05. 2024. 22:58 >> 22:58

SLAVNI REDITELJ

Tarantino otkrio koji mu je crtani film ostavio traume

Reditelj Kventin Tarantino je u svojoj karijeri snimio brojne filmove koji su oduševili i šokirali kritičare i publiku, ali postoji jedan film koji ga je šokirao i, kako kaže, istraumirao kada je bio dijete.

Možda bi mnogi pretpostavili da je riječ o horor filmu, ali na slavnog reditelja uticao je Diznijev animirani klasik.

Kako piše Far Out Magazine, Tarantino je kao dijete bio istraumiran crtanim filmom Bambi iz 1942. godine. To uopšte nije iznenađujuće s obzirom na pojedine scene u filmu koje nisu primjerene dječjem uzrastu.

„Bambi koji se razdvojio od majke, zatim lovac koji je upucao njegovu majku i taj strašni šumski požar uznemirio me je više nego bilo koji drugi film koji sam vidio. Bilo je kao da gledam apokalipsu iz perspektive životinja“, kazao je Tarantino, a piše Far Out Magazine.

Dodao je da je ovaj film decenijama „traumirao djecu“.

„Ali mislim, čak i više od psihološke dinamike radnje, neočekivani obrt u filmu mi je izazvao takav šok“, objašnjava reditelj.

Tarantino je istakao da je problem i u načinu na koji je crtani film predstavljen u reklamama.

„TV reklame nisu istakle pravu prirodu filma. Naprotiv, fokusirale su se na ludorije simpatičnog Bambija i njegovih prijatelja. Ništa me nije pripremilo za srceparajući preokret događaja. Da sam bio spremniji za ono što je trebalo bi da vidim, drugačije bi uticalo na mene“, zaključio je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније