Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.B. [ N1 ]

19. 03. 2024. 23:33 >> 23:34
Čitaj mi:

STUDIJA POKAZALA

Najbolje godine za stupanje u brak: Šanse za razvod su tada najmanje

Prema mišljenju psihotarapeutkinje Lori Gotlib najbolje godine za brak su nakon 25. i veće šanse da se ne desi razvod. Loša vijest je da se poslije 32. godine šanse za razvod svake godine povećavaju za pet odsto.

Dvadesete su rezervisane za zabavu, putovanja, pravljenje grešaka i zabavljanje sa „pogrešnim ljudima“, pomislili biste, ali izgleda da nisu. Prema psihoterapeutkinji Lori Gotlib, tada treba da se skrasite.

Gotlib se nedavno pojavila u podkastu Stivena Bartleta – Dnevnik jednog izvršnog direktora, gdje su razgovarali o najboljim godinama za brak ako želite da izbjegnete razvod, piše Metro.

Pozivajući se na istraživanje Instituta za porodične studije, Stiven je rekao: "Neko ko se oženi sa 25 godina ima više od 50 odsto manje šanse da će se razvesti od nekoga ko se oženi sa 20 godina.

Objašnjavajući nalaze, Lori je rekla da očigledno kada se vjenčate premladi, nemate vještine i niste izgrađeni u svom životu, nemate nužno zrelost.

Ali to je loša vijest i za ljude u 30-im godinama. Ispostavilo se da se poslije 32. godine šanse za razvod svake godine povećavaju za pet odsto.

"Kako starite, sve ste rigidniji, imate drugačija očekivanja, kada ste mlađi – fleksibilniji ste. Kako starimo u vezama, sve smo manje otvoreni. Kako starimo, imamo sve više negativnih iskustava. Odnosi koji ne uspiju određuju kako se ponašamo u drugim odnosima", objašnjava Gotlib.

Čini se da studija iz 2015. sugeriše da imamo samo relativno mali prozor, od 25 do 32 godine, da pronađemo tu posebnu osobu. Lori je rekla da su srednje do kasne 20-te "optimalno vrijeme" za uparivanje, jer "imate bolji osjećaj ko ste, znate više o tome šta želite i možete da rastete zajedno kao par".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније