Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ M.M.Lj. ]

26. 03. 2023. 12:15   >>  12:18

NESANICA

Naučite metodu kako zaspati za dvije minute

Jeste li u toploj sobi, ugasili svjetlo i zaronili u svoj omiljeni krevet, zatvorili oči u očekivanju slatkih snova, ali još ne možete spavati? Nervirate se jer ujutro treba ustati rano i odgovorno raditi posao koji zahtijeva maksimalnu koncentraciju i energiju?

Ako patite od nesanice, nemojte žuriti s uzimanjem tableta za spavanje, već naučite učinkovite metode koje će vam pomoći da brzo zaspite.

Metoda Buda Vintera će vam sigurno pomoći da utonete u san za samo dvije minute. Bazirajte se na mentalno opuštanje pomoću jedne od metoda sportskog trenera Bud Vintera opisane u knjizi "Opustite se i pobijedite: Učinak u prvenstvu":

Zamislite da ležite u čamcu koji plovi jezerom. Ispred vas je samo čisto modro nebo iznad glave. Uljuljkaće vas nježno ljuljanje broda i zapljuskivanje talasa.

Ako se ne bojite mraka i nemate klaustrofobiju, zamislite da ležite u crnoj baršunastoj visećoj mreži u potpuno mračnoj sobi.

Ne želite uključiti fantaziju? Zatim samo zatvorite oči i ponavljajte istu frazu 10 sekundi: "ne misli".

Važno je da se neposredno prije opuštanja svi mišići tijela redom opuste: od mišića lica do stopala. Izrada odnosno navikavanje na ovu tehniku može potrajati nekoliko sedmica, ali kao rezultat toga naučićete da zaspete za dvije minute.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније