Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Klix [ I. P. ]

19. 01. 2022. 20:05   >>  20:06 1

TRIPADVISOR

Dubai najpopularnija destinacija svijeta

Tripadvisor kaže da je Dubai - ribarsko selo iz 20. vijeka, koje je "procvjetalo" u globalno žarište vrhunskih putovanja u 21. vijeku - najpopularnija destinacija na svijetu za 2022. godinu. Takođe, proglašena je lista lokacija "u trendu", na kojoj se našao i Dubrovnik, iz susjedne nam Hrvatske.

Putnička platforma je objavila svoje "Travellers' Choice Awards" za 2022. godinu, a iako ultramoderni Dubai zauzima prvo mjesto, to nije jedini kandidat s Bliskog istoka.

Ovogodišnja lista se kreće od evropskih destinacija do tropskih i pustinjskih izleta.

Na listi najbolje ocijenjenih i najomiljenijih mjesta na Tripadvisoru za 2022. godinu iza Dubaija našli su se: London, Kankun, Bali, Krit, Rim, Cabo San Lucas, Istanbul, Pariz te Hurgada.

"Uvijek popularno mjesto, Dubai se polako uzdiže u rangu 'Tripadvisor Travellers' Choice Awards' u posljednjih nekoliko godina, a sada 2022. preuzima krunu najpopularnije destinacije na svijetu," rekao je Justin Reid, direktor medija, destinacija i putovanja na Tripadvisoru za CNN.

Dubai je opisao kao ultramoderan grad koji ima "sve" - počev od zlatnih plaža, restorana svjetske klase i prekrasnih hotela.

"Pošto se nagrade 'Travellers' Choice Awards' zasnivaju na recenzijama mjesta za odlazak, boravak i stvari koje treba raditi na destinacijama, znači da je destinacija dobila odlične recenzije putnika u svim svojim turističkim sektorima", rekao je Reid.

Kazao je kako se Dubai istakao kao omiljeno mjesto turista za putovanja kada im je bilo potrebno malo uzbuđenja.

Za ljude koji žele putovati u Dubai ove godine, pravila za ulazak mogu biti komplikovana i zavise od toga odakle dolazite. Putnici koji dolaze u Dubai iz većine zemalja moraju pokazati negativan PCR test uzet u roku od 72 sata od dolaska, ali to je skraćeno na 48 sati za dolaske s odabranih destinacija.

Takođe, odabrani su najbolji u kategoriji destinacija "u trendu", a na listi su se našli: Majorka, Kairo, Rodos, Tulum, Dubrovnik, Ibica, Natal, Arusha, Goreme i Santorini.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније