Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

s.đ. [ krstarica.com ]

01. 06. 2018. 22:59 >> 22:47

UZBUDLJIVI SNIMCI

Kako izgleda kada vas proguta ajkula

O tim morskim nemanima snimani su horor filmovi, a sam prizor peraja koje viri iz vode negdje na pučini ne bi ostavio ravnodušnim ni najhrabrije. Ono što je mnogima najveći strah, istraživač Dominik Fretz snimio je kamerom. Zastrašujući video snimak direktno prikazuje kako izgleda kada bijela ajkula nešto (ili nekoga) proguta.

                                                        

Programer Fretz radi za National Geographic, a njegov dron sa podvodnom kamerom kojom snima u Pacifiku poslužio je kao obrok jednoj ajkuli. Video je snimljen kod ostrva Guadeloupe u Meksiku.

Kamera je nastavila da snima i unutar životinje, i rezultat te hrabre ekspedicije pokazuje ajkulu koji se zalijeće kroz vodu prije nego što je progutala dron u jednom zalogaju.

Kamera je snimala i unutar grabljivice te se jasno vide mišići u ustima ajkule. Na kraju je životinja ispljuvala kameru i otplivala dalje.

Velike bijele ajkule svake godine se okupljaju oko Guadeloupea kako bi se hranili tunom i morskim slonovima. Morski psi zaštićeni su zakonom u Meksiku i službenici nacionalnog parka stalno ih posmatraju kako bi zaštitili njihovo prirodno stanište.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније