Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

A.J. [ Beta ]

18. 09. 2024. 11:08 >> 11:07
Čitaj mi:

odnosila se na onlajn oglašavanje

Guglu poništena kazna od 1,5 milijardi eura

Kompanija Gugl (Google) je danas saopštila da je poništena antimonopolska kazna od 1,49 milijardi eura koju je kompaniji izrekla Evropska komisija 2019. godine, a koja se odnosila na njeno onlajn oglašavanje.

„Sud poništava odluku Komisije u cjelosti“, navodi se u saopštenju Gugla.

Odluka komisije odnosila se na uski dio Guglovog poslovanja sa oglašavanjem: oglase koje je američki tehnološki gigant prodavao, pored rezultata Google pretrage na veb lokacijama trećih strana.

Istraživači su otkrili da je Gugl u svoje ugovore ubacio klauzule o ekskluzivnosti koje zabranjuju ovim veb lokacijama da prikazuju oglase na sličan način koje prodaju Guglovi rivali.

Komisija je saopštila, kada je izrekla kaznu, da je Guglovo ponašanje dovelo do toga da oglašivači i vlasnici veb-sajtova imaju manji izbor i da će se vjerovatno suočiti sa višim cijenama koje će se prenijeti na potrošače.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније