Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

M.M. [ Beta ]

06. 08. 2024. 07:19 >> 07:19
Čitaj mi:

sad

Presuđeno da Guglov pretraživač zloupotrebljava dominaciju na tržištu

Američki federalni sudija danas je utvrdio da kompanija Gugl (Google) preko svog internet pretraživača ilegalno iskorišćava svoj dominantni položaj na tržištu kako bi porazila konkurenciju i ugušila inovacije.

Iako gotovo sigurno da će se Gugl žaliti na odluku i da će spor dospjeti do Vrhovnog suda SAD, AP ocjenjuje da je odluka seizmičkog karaktera, te da bi mogla promijeniti internet kakav poznajemo i sputati jednu od najpoznatijih kompanija na svijetu.

Odluka sudije Amita Mehte dugo je iščekivana a uslijedila je skoro godinu dana otkako je počelo suđenje u kojem se Gugl suočava sa Ministarstvom pravde SAD. Radi se o najvećem antimonopolskom slučaju koji se vodi u Americi u posljednjih 25 godina.

"Pošto je pažljivo razmotrio i odmjerio iskaze svjedoka i dokazni materijal, sud je došao do sljedećeg zaključka: Gugl je monopolista, i radi tako da bi svoj monopol održao", napisao je Mehta između ostalog u obrazloženju koje ima 277 strana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније