Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

Т.Г. [ kliks.ba ]

04. 02. 2023. 12:56 >> 12:51

NOVA PRAVILA

Netflix otkrio način na koji će spriječiti dijeljenje lozinke

Netflix je godinama odlagao trenutak u kojem će spriječiti dijeljenje lozinke, a sada su našli i način kako će izgledati nova pravila.

Oni su istakli da je dijeljenje lozinki glavni problem koji izjeda pretplate u 2019. godini, ali je kompanija bila zabrinuta kako to riješiti bez otuđenja korisnika. Nakon nekoliko godina, ipak su došli do rješenja.

"Iako naši uslovi korištenja ograničavaju korištenje Netflixa na domaćinstvo, prepoznajemo da je ovo promjena za članove koji dijele svoj račun šire. Budući da uvodimo plaćeno dijeljenje, članovi u mnogim zemljama takođe će imati opciju dodatnog plaćanja ako žele dijeliti Netflix s ljudima s kojima ne žive", kažu iz Netflixa.

Naime, Netflix je našao način kako spriječiti dijeljenje lozinke i to pomoću mjesečne prijave na svoj nalog kod kuće.

"Korisnici će se morati prijaviti na svoj uređaj sa svoje kućne Wi-Fi mreže jednom svaki 31 dan. Ako korisnici to ne učine, njihov Netflix račun bi mogao biti blokiran", naveli su.

Iz streaming platforme objašnjavju da žele omogućiti članovima koji dijele račune izvan svog domaćinstva da to učine jednostavno i sigurno, a da pritom plaćaju malo više.

Ranije je Netflix naveo da će staviti tačku na dijelenje lozinki počevši od 2023. godine, tražeći od ljudi koji dijele račune da to plate. Nova pravila za sada će se odnositi samo za korisnike iz SAD-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније