Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

02. 07. 2021. 16:43 >> 16:50

"SVE SPREMNO"

Sea Dance čeka potvrdu Budve i Vlade

Organizatori Sea Dance festivala saopštili su da je sve spremno za objavu datuma i programa, te mole da se u narednim danima festival nađe među prioritetima za odlučivanje Vlade Crne Gore i Opštine Budva, kako bi se doveo što veći broj turista u Budvu i Crnu Goru na kraju sezone.

"Još prije dva mjeseca potvrđen je čitav niz svjetskih i regionalnih izvođača koji mogu biti objavljeni odmah, čime bi se Crna Gora svrstala u red najvažnijih turističko-festivalskih destinacija ovog ljeta, uz otvaranje prema globalnoj publici, koja, kao što se vidi na primjeru Exita, jedva čeka povratak festivala. Nakon devastirajuće prošlogodišnje sezone, Sea Dance bi, s planiranom posjetom od gotovo 50.000 posjetilaca i predviđenim prihodom od 5,5 miliona eura, za budvanski i crnogorski turizam, ali i neprocjenjivom vrijednošću za promociju tog grada i države, pomogao u produžavanju ljetnje sezone i doprinio dolasku turista iz Zapadne Evrope i cijelog svijeta", navode u saopštenju.

Organizatori ističu da je njihova želja da se Sea Dance, ali i cjelokupni crnogorski turizam prikaže stotinama hiljada Exitovih posjetilaca, kako bi veliki dio njih došao u Budvu na kraju sezone.

"Međutim, Sea Dance se ne može organizovati bez saradnje i podrške Opštine Budva i Vlade Crne Gore, pa imajući u vidu da još nije stigla njihova zvanična potvrda, festival nije moguće i zvanično objaviti. Zbog toga je samo održavanje Sea Dance-a stavljeno pod veliki znak pitanja, i ako do objave festivala ne dođe u narednih nekoliko dana, nažalost, neće biti vremena za njegovu organizaciju ovog ljeta. Razumijemo da i Vlada i Opština imaju brojne probleme koje moraju svakodnevno da rješavaju, ali molimo da se u narednim danima Sea Dance festival nađe među prioritetima za odlučivanje, i da zajednički i partnerski uradimo sve što je u našoj moći dovedemo što veći broj turista na kraju sezone u Budvu i Crnu Goru", ističu u saopštenju.

Organizatori su naveli i iskustvo ovogodišnjeg EXIT festivala.

"Za koji vlada dosad nezapamćeno interesovanje, pogotovo na tržištu Zapadne Evrope. Već sedmicama smještaj u Novom Sadu je popunjen 99 odsto, dok su cijene smještaja uvećane i nekoliko puta, pa se tako hoteli od 4 zvjezdice iznajmljuju za po 400 eura za noć, dok kuća s bazenom za 10 osoba dostiže cijenu od 22.000 eura za četiri festivalske noći. Exitovi gosti već uveliko popunjavaju smještaj i u Beogradu, a svoj dolazak potvrdili je publika, kao i mediji iz više od 70 zemalja. Po prvi put, među inostranim turistima prednjače Francuzi i Njemci, čije brojke bilježe povećanje od preko 1.000 odsto u odnosu na 2019.", dodali su u saopštenju.

Ističu da bi po uzoru na EXIT, Sea Dance festival organizovali u skladu s bjezbednosnim protokolom.

"Koji ulazak na festival ograničava na one koji su vakcinisani, preležali kovid ili imaju negativan antigenski test koji će biti obavljen prije ulaska kroz festivalske kapije. Već smo imali sastanak s ministarkom zdravlja Jelenom Borovinić-Bojović, kada smo ponudili Vladi Crne Gore i kampanju za promociju vakcinacije kod mladih, a koju smo uspješno realizovali u Srbiji, i koja je doprinijela tome da je čak 70 odsto posjetilaca Exita imunizovano", zaključili su u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније