Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

P. R.

16. 09. 2024. 12:12 >> 12:12

IVANOVIĆ

"Novi vrtići, škole i domovi zdravlja za bolju Podgoricu"

Kandidatkinja za odbornicu na lokalnim izborima u Podgorici ispred liste “Jakov Milatović - Za bolju Podgoricu” Sara Ivanović saopštila je da se Podgorica suočava sa nedostatkom velikog broja vaspitno-obrazovnih i zdravstvenih ustanova i da će njihova lista po preuzimanju vlasti staviti akcenat na njihovu izgradnju.

Ivanović je istakla da je to posljedica višegodišnjeg neplanskog i neravnomjernog razvoja grada i neodgovornosti prethodnih vlasti zbog čega je upravo taj problem postao jedan od gorućih kada je u pitanju Podgorica.

“Podgorici nedostaju brojni vrtići, osnovne škole i domovi zdravlja u skoro svim naseljima. Zbog toga najviše ispaštaju djeca, pogotovo u vrtićima u kojima grupe broje čak i do pedesetoro djece, u najosjetljivijim uzrastima. Vaspitači ne mogu da se posvete tolikom broju djece u grupama, a djeci nijesu pruženi uslovi za boravak, spavanje, jelo i igru. S druge strane, roditelji dosta često moraju da vode djecu čak u druga naselja zbog nemogućnosti upisa djece u vaspitno-obrazovne ustanove, upravo zbog prebukiranosti istih”, precizirala je Ivanović.

Navodi i da veliki problem roditelja u Podgorici predstavljaju i previsoke cijene za privatne produžene boravke za njihovu djecu.

Ivanović je poručila da upravo njihova lista “Jakov Milatović - Za bolju Podgoricu!” misli na najmlađe i na njihove roditelje i da je ovaj problem na vrhu liste prioriteta i ostvarivih ciljeva u prvih sto dana njihovog vođenja lokalne vlasti, kada će obezbijediti 50% subvencija za produženi boravak djecu do trećeg razreda osnovne škole.

“Prostor za produženi boravak će biti kreativno - edukativni. Mi smo osmislili da taj rad sa djecom bude drugačiji u odnosu na školski program, kroz sekcije različitog sadržaja, i da na taj način razvijamo kod djece samopouzdanje, kreativnost , empatiju. Prostor će biti prilagođen kreativnim i bezbjedonosnim standardima”, precizirala je Ivanović.

Ivanović je istakla da je ovo samo jedan od problema građana koji njihova koalicija planira da riješi jer oni će dokazati da su tu samo i jedino u službi građana i ljepše i bolje Podgorice.

“Smatram da je izbor mojim sugrađankama i sugrađanima 29. septembra nikad lakši. Glas za broj 10 značiće glas za sigurniju budućnost naše djece, za spokojnost roditelja, za bolju Podgoricu", zaključila je Ivanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се