Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

P.R.

16. 09. 2024. 11:17 >> 11:17
Čitaj mi:

Ljumović

"Vizija Evropskog saveza temelji se na transparentnom vođenju grada "

Vizija Evropskog saveza za Podgoricu temelji se na održivom razvoju, unapređenju kvaliteta života svih njenih građana i transparentnom vođenju grada, saopštio je kandidat za odbornika na listi "Evropski savez – Boris Mugoša (SDP, SD, LP i građani) – Podgorica za primjer" Aleksandar Ljumović.

Prema njegovim riječima, ključni prioriteti su modernizacija infrastrukture, razvoj lokalne ekonomije, unapređivanje obrazovanja i kulture te poboljšanje zdravstvenih i socijalnih usluga.

“Evropski savez postavio je jasne ciljeve i zadatke koje će u Podgorici realizovati za ugodniji i bolji život svih njenih građana i građanki”, kazao je Ljumović.

Evropski savez, ističe Ljumović, u svom četvrogodišnjem planu ima rješavanje gorućeg uskog saobraćajnog grla u gradu i fokusiraće se na rekonstrukciju ulice Vojislavljevića, koja uprkos najavama još nije započeta.

“Rekonstrukcija će biti izvedena fazno i uključivaće izgradnju bulevara sa 4 trake koji će biti povezan sa kružnim tokom na Zabjelu. Paralelno sa tim, izgradiće se novi most u nastavku ulice Vojislavljevića, čime će se osigurati povezivanje sa kružnim tokom na cetinjskom i nikšićkom putu, takođe sa 4 trake. Radovi će obuhvatiti i ulicu 8. marta pored Titeksa do semafora kod Krivog mosta, čime će se značajno unaprijediti i saobraćajna infrastruktura u tom dijelu grada”, naveo je Ljumović.

Jedan od prioriteta, kako je najavio, biće i nastavak izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

“Nastavak izgradnje modernog kolektora biće naš prioritet, jer smo taj važan projekt započeli dok smo bili vlast. Uprkos zastoju koji je nastao u proteklih godinu i po, naš cilj je da ga odmah aktiviramo i dovedemo do završetka. Ovim projektom ćemo spriječiti dalje zagađenje Morače, riješiti problem neprijatnih mirisa i omogućiti širenje kanalizacione mreže u gradskim i prigradskim naseljima. Završetkom ovog projekta, Podgorica će imati kvalitetniju infrastrukturu i postaće ekološki održiviji grad, čime ćemo značajno unaprijediti uslove za život svih njenih građana”, kazao je Ljumović.

Po pitanju rješavanja vodosnabdijevanja u brojnijim djelovima grada, Ljumović navodi da Evropski savez prepoznao da se hitno moraju izvršiti ulaganja, kako bi se trajno riješio problem vodosnabdijevanja i omogućilo mještanima Pipera, Kakaricke gore, Krusa, Donje Gorice, Bera, Murtovine i Lješanske nahije, kao i drugih djelova naše grada da žive u uslovima primjerenim 21. vijeku.

“Ovo je neophodan korak ka osiguranju osnovnih životnih uslova, poput vode, struje i puteva, koji su ključni za unapređenje kvaliteta života u ovim područjima, što će biti jedan od naših prioriteta u četvorogodišnjem mandatu, što se može postići reevidentiranjem postojećih planova i stavljanjem ovog pitanja na vrh naše agende”, istakao je Ljumović.

Kad je u pitanju sportska infrastruktura, Evropski savez ima u planu izgradnju multifunkcionalne dvorane za borilačke sportove.

“Izgradnja multifunkcionalne moderne dvorane za borilačke sportove planira se u okviru narednog četvorogodišnjeg perioda. Dvorana, kapaciteta 1.500 gledalaca, omogućiće održavanje različitih borilačkih sportskih disciplina, kao što su džudo, karate, tekvondo… Ovaj projekt će značajno unaprijediti sportsku infrastrukturu u našem gradu, pružiti vrhunske uslove za trening, takmičenje i sportske manifestacije. Takođe, dvorana će biti opremljena pratećim sadržajima, uključujući svlačionice, medicinske prostorije, teretanu i prostorije za medije, čime će postati centar za razvoj borilačkih sportova u regionu”, zaključio je Ljumović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се