Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

A.M.

15. 09. 2024. 08:04 >> 08:04
Čitaj mi:

ILIJA MUGOŠA ZA PORTAL

Cilj moderni, ekološko održivi i socijalno pravedeni grad

Nosilac liste Stranke evropskog prosperiteta (SEP) Ilija Mugoša za Portal RTCG je istakao da su ključni prioriteti tog političkog subjekta usmjereni na stvaranju modernog i ekološki održivog grada i grada koji će dati veću podršku socijalno ugroženim grupama.

Šta su ključni prioriteti kada je u pitanju razvoj Podgorice?

Naši ključni prioriteti su usmjereni ka stvaranju modernog, ekološki održivog i socijalno pravednog grada. Fokusiramo se na nekoliko oblasti: bolju i efikasniju gradsku upravu, unapređenje infrastrukture, posebno u javnom prevozu i saobraćaju, digitalizaciju javnih usluga, zaštitu životne sredine kroz zelene politike i poboljšanje kvaliteta života građana. To uključuje veću podršku socijalno ugroženim grupama, unapređenje stambene politike i infrastrukturne projekte koji će olakšati svakodnevicu i učiniti Podgoricu prijatnijim mjestom za život. Naš cilj je da Podgorica postane simbol modernog grada koji se razvija uz očuvanje svog nasljeđa.

Koji elementi vašeg političkog programa čine jedinstvenom vašu ponudu za građane Podgorice?

Ono što čini naš program jedinstvenim je spoj inovativnih i održivih rješenja za ključne probleme, kao i posvećenost transparentnosti i odgovornosti prema građanima. Nudimo konkretne mjere za poboljšanje javnog prevoza, digitalizaciju gradske uprave kako bi ona postala brži i efikasniji servis građana, imamo ambiciozan plan za zaštitu životne sredine, kroz reciklažne programe, konačni početak izgradnje Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i podsticanje zelene ekonomije. Naša politika je inkluzivna i garantujemo da ćemo za svaki dobijeni glas zasaditi po jedno drvo, što je naša simbolična posvećenost zelenijoj i održivoj Podgorici.

Koji su vaši najpoželjniji koalicioni partneri?

Naši najpoželjniji koalicioni partneri su Crna Gora i njeni interesi i Podgorica unutar takve Crne Gore - okrenute ka Evropi, razvoju i rastu životnog standarda građana. To su jasne vrijednosti od kojih nećemo odstupati, kao i saglasnost i realizacija projekata s kojima izlazimo pred građane na ovim izborima.

Kako vidite razvoj Podgorice u prethodnom periodu?

Podgorica se suočavala s periodom stagnacije u prethodne dvije godine. Grad je rastao, ali bez jasnog dugoročnog plana koji bi osigurao održiv razvoj i rješavanje ključnih infrastrukturnih i ekoloških problema. Zapažamo da su mnogi problemi, poput nedostatka razvojnih projekata koji bi donijeli neophodna nova radna mjesta, neefikasnog javnog prevoza, neadekvatnog sistema za odlaganje otpada i nedovoljne socijalne brige, ostali neriješeni. Upravo zbog toga smatramo da je vrijeme za promjenu koja će Podgorici donijeti novi zamah u razvoju.

Kroz pet ključnih tačaka uvešćemo red u stvari koje ne fukcnionišu i napraviti ih servisom građana, ali istovremeno i razvijati Podgoricu i ulagati u poslovni sektor, turizam i ponudu našeg grada. Naš plan je konkretan i usmjeren na rješavanje problema koje su građani već prepoznali kao ključne – saobraćajne gužve, neuređenost gradske infrastrukture, i nedostatak jasne vizije za budućnost grada.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се