Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

B.B.

14. 09. 2024. 13:10 >> 13:10
Čitaj mi:

Budimir Mugoša

"Uvećaćemo pet puta izdvajanja za poljoprivredu"

Kandidat za gradonačelnika i nosilac liste „Evropski savez Boris Mugoša (SDP, SD, LP i građani) – Podgorica za primjer“, Budimir Mugoša sa kandidatkinjama i kandidatima sa liste obišao je pijacu na Gintašu, gdje je sa građanima razgovarao o planovima za razvoj poljoprivrede nakon što Evropski savez bude okosnica buduće vlasti i o mnogim drugim izazovima s kojima se suočavaju građani u ovom dijelu Podgorice.

"Prethodna vlast značajno je podigla cijene usluga i na taj način opteretila poslovanje ljudi koji rade na pijaci na Gintašu i svih poljoprivrednika", kazao je tokom posjete Gintašu kandidat za odbornika na listi „Evropski savez – Boris Mugoša (SDP, SD, LP i građani) – Podgorica za primjer“, Budimir Mugoša.

Evropski savez, prema riječima Mugoše, će povećati budžet glavnog grada za razvoj poljoprivrede i, kako je kazao, sramnih prethodnih 0,2 odsto budžeta od svega 250 hiljada eura povećati na jedan odsto, što će biti milion i 300 hiljada eura.

"Vi znate da je 2021. godine subvencija za proizvedeno mlijeko u Podgorici bila 10 centi, a ova vlast je spustila na osam centi. U narednom periodu mi ćemo subvencije za mlijeko povećati na 12 centi, jer proizvodnja mlijeka u glavnom gradu je značajna, a podrška Glavnog grada minimalna“, istakao je Mugoša.

Poručio je i da će uraditi sve da uslovi na pijacama budu što bolji, kako bismo imali kvalitetnu i zdravstveno bezbjednu hranu.

„Sad je aktuelna priča o Q groznici, da li mislite da se zdrava, kvalitetna i bezbjedna hrana može proizvesti u uslovima koji nijesu adekvatni. U narednom periodu, kada budemo dio vlasti, učinićemo sve da poljoprivrednicima bude što bolje i da uslovi prodaje budu što humaniji“, poručio je Mugoša.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се