Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

B.B.

14. 09. 2024. 11:35 >> 11:35
Čitaj mi:

Banićević

"Okrenućemo se razvoju Risna i zaustaviti iseljavanje"

Risan posjeduje brojne potencijale koje Evropski savez namjerava da valorizuje, kako bi poboljšao uslove života za stanovnike ovog mjesta i što hitnije zaustavio iseljavanje mladih, poručio je kandidat na listi "Evropski savez (SD, SDP, LP i građani) – Zasjat’ će Kotor", Radovan Banićević.

„U Risnu je zadnjih 20-ak godina prisutno naglo iseljavanje uglavnom mlađih osoba i mislim da je prioritet to zaustaviti, jer ako nema stanovnika u mjestu sve drugo gubi smisao. S obzirom na to da u mjestu postoje značajne zdravstvene ustanove smatram da bi bilo korisno otvaranje srednje medicinske škole, za koju ćemo pokrenuti inicijativu”, kazao je Banićević.

On se osvrnuo i na lokalitete koji mogu biti od turističkog i kulturnog značaja.

„Brdo Gradina na kome je boravila kraljica Teuta moglo bi biti veoma interesantno kako za potencijalne turiste, tako i za građane iz okruženja. Na samom njegovom vrhu nalazi se značajan prostor koji bi se mogao valorizovati, a sa koga se pruža fantastičan pogled na zaliv. Takođe, u Risnu postoji i luka čiji prostor treba da se iskoristi kao marina za jahte i javni parking, od čije naplate bi sredstva išla za završetak gradnje doma kulture, a zatim se usmjeravala na druge razvojne projekte mjesta. Da bi Risan živnuo i što više dobio na popularnosti to bi mogao biti idealan prostor i za održavanje zabavno-kulturnih događaja”, naveo je Banićević.

Dodaje da je neophodno urediti centar i na tom mjestu napraviti pješačku zonu.

Takođe, ukazao je i na neophodnost rješavanja loše saobraćajne povezanosti Risna sa susjednim mjestima, saobraćajnih gužvi, završetka objekta stare škole, ali i unapređivanja saobraćajne i druge infrastrukture. Za sve navedeno, kako je istakao, Evropski savez ima rješenja.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се