Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

P.R.

13. 09. 2024. 11:43 >> 11:40
Čitaj mi:

Stijović

"Vlast je Kotor otuđila od građana, mi ćemo mu vratiti identitet i dušu"

Tokom svog upravljanja aktuelna vlast je Kotor udaljila i otuđila od građana, u njemu se govori nekim drugim jezicima, rasprodat je, zato obećavamo da ćemo Kotoru vratiti identitet i dušu, jer, kako reče jedan naš uvaženi sugrađanin "Kotor nema drugog centra do nas samih", saopštila je Jasna Stijović, kandidatkinja na listi "Evropski savez (SD, SDP, LP i građani) – Zasjat’ će Kotor".

„Mi iz Evropskog saveza volimo i znamo svaki kutak ovoga grada, pa zato i nemamo drugu opciju osim da se borimo za svoj grad, da bude grad po mjeri svakog stanovnika, građanina”, rekla je Stijović.

Prema njenim riječima ono što Kotor ima su stručni, obrazovani ljudi koji razumiju, osjećaju i vole svoj grad, Boku.

„Mi ćemo se potruditi svim srcem da se grad vrati građanima, da okupimo građane, da se raseljeni po okolnim mjestima vrate u grad i omogućimo da se njihov glas čuje, i da stvorimo prijatan ambijent za život u Kotoru i svim mjestima u Boki koja može biti raj za život”, rekla je Stijović.

Kako je navela Evropski savez će omogućiti mladim ljudima koji ne žive u Kotoru da se vrate svome gradu, da svojim znanjem, voljom unaprijede život u Kotoru.

„Osnovne sadržaje koji nedostaju gradu i građanima, vratićemo u blisko, u neposrednoj saradnji sa građanima, mjesnim zajednicama, nevladinim organizacijama, ljudima od struke. Prije svega, uložićemo sve snage i umijeće da vratimo gradu status grada, jer Kotor jeste grad star preko dvije hiljade godina, grad dragulj”, istakla je Stijović.

Ona je kazala da treba uključiti građane u donošenje odluka koje se tiču njihove budućnosti i budućnosti djece.

„Mi iz Evropskog saveza ćemo biti vlast koja poznaje, osjeća i voli Kotor, pripadaćemo gradu. Podsjećam, Kotor nije bilo koji grad, nego grad upisan na listu UNESCO-a, pa ćemo insistirati da procesi odlučivanja budu javni, uključiti građane u donošenje odluka koje se tiču njihove budućnosti i budućnosti naše djece. I na kraju, Kotor treba štititi i čuvati kao svaki dragulj. Zato ćemo mi izbrusiti ovaj dragulj što najbolje budemo znali i mogli, tako da će na kraju ipak zasjati Kotor”, zaključila je Stijović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се