Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

M.L.B.

13. 09. 2024. 17:12 >> 17:33
Čitaj mi:

DPS Glavnog grada

"Skupom u školi PES nastavalja zloupotrebu državnih resursa"

Predstavnici aktuelne vlasti u Podgorici nastavljaju sa zloupotrebom državnih resursa u toku izborne kampanje, saopštio je DPS Glavnog grada.

Kako navode posljednji primjer za to je organizovanje predizbornog skupa koalicije "Evropa sad-Demokrate – Još jače – prof. dr Saša Mujović” sa mještanima Lješanske nahije i to u prostorijama Osnovne škole "Savo Kažić" na Barutani.

“O tome koliko je danas Crna Gora zemlja u kojoj ne važe zakoni najbolje govori činjenica da je u prvim redovima na pomenutom skupu upravo ministarka prosvjete, nauka i inovacija Anđela Jakšić Stojanović, koja na ovaj način šalje poruku javnosti da se temeljni zakon za oblast prosvjete - Opšti zakon o obrazovanju i vaspitanju koji, između ostalog, propisuje da je izričito zabranjeno političko djelovanje i organizovanje, kao i korišćenje obrazovnih ustanova u političke svrhe, na nju ne odnosi”poručuju iz DPS-a.

Ta partija poziva ministarku prosvjete da zbog ovoga podnese ostavku.

“Pozivamo gospođu Jakšić Stojanović da preuzme teret odgovornosti za brutalno kršenje zakona i pokaže minimum etike podnošenjem neopozive ostavke na mjesto ministarke prosvjete, a nadležne institucije da se konačno pozabave nadzorom nad sprovođenjem Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, jer dosadašnji rezultati Agencije za spriječavanje korupcije nijesu dovoljni za unaprjeđenje zakonitosti izbornog procesa u Crnoj Gori”, zaključuje se u saopštenju DPS Glavnog grada.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се