Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

K. J.

12. 09. 2024. 18:10 >> 18:09
Čitaj mi:

preokret

Bigović: Tražićemo smanjenje komunalija i olakšice za nove preduzetnike

Preokret će kroz izmjene i dopune odgovarajućih lokalnih odluka tražiti niz povlastica i olakšica kako bi se podstaklo pokretanje novih biznisa i doprinijelo razvoju lokalne ekonomije, saopštio je danas Aleksa Bigović, kandidat za odbornika na listi Ovako više ne može – Preokret – Srđan Perić.

Najteži korak u poslovanju je onaj početni, kako finansijski tako i organizaciono, dodaje Bigović.

"Zato Glavni grad mora da ponudi konkretne podsticaje novim preduzetnicima, posebno u vidu plaćanja komunalnih usluga. U prvom redu, zahtijevaćemo da lokalna uprava ponudi mogućnost odloženog plaćanja komunalnih usluga na određeni period za nove preduzetnike, kako bi im se dalo vremena da stabilizuju svoje poslovanje", navodi Bigović.

Osim toga, navodi Bigović, već u prvim mjesecima mandata lokalne uprave tražiće smanjenje cijena komunalnih usluga kao što su voda i odvoz komunalnog otpada za novoregistrovane preduzetnike sa teritorije Glavnog grada, kako bi se dodatno podstakla privredna djelatnost na lokalnom nivou.

On ističe da će se osim povlastica za komunalije, Preokret zalagati i za poreske olakšice u cilju podsticanja preduzetništva.

"Tražićemo oslobađanje od plaćanja poreza na dobit za određeni period za novoregistrovane preduzetnike, kao i oslobađanje od plaćanja poreza na imovinu za poslovne prostore koje koriste novi preduzetnici. Ono što Glavni grad u srednjem roku treba da ponudi su i poreski krediti za ulaganja u opremu, tehnologiju odnosno primanje u radni odnos novih zaposlenih", navodi Bigović.

Podgorica, kaže, mora da prepozna važnost podrške novim preduzetnicima i stvaranja povoljnog poslovnog okruženja.

"Moramo spriječiti dalje spoticanje preduzetničkog duha, jer samo kroz stvaranje nove vrijednosti i ulaganje u sopstvene kapacitete možemo ići naprijed. Glas za Preokret je glas za istinski razvoj preduzetništva", zaključio je Bigović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се