Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

K. J.

12. 09. 2024. 15:31 >> 15:31
1
Čitaj mi:

DPS

Abdić: Vrtić će biti besplatan za sve

Nosilac liste "I riječju i djelom!", dr Nermin Abdić, obećao je da će podgorički mališani nakon konstituisanja nove vlasti u Podgorici imati besplatan boravak u državnim vrtićima, odnosno da će Glavni grad subvencionirati puni iznos troškova, dok će roditelji čija djeca pohađaju privatne predškolske ustanove imati obavezu da doplate razliku u cijeni.

To je, kako se navodi u saopštenju, jedno od značajnih programskih ciljeva koje je Demokratska partija socijalista predstavila pred lokalne izbore, koji će se održati 29. septembra.

"Besplatan vrtić za sve, je jedna od ključnih politika buduće gradske uprave, koja će doprinijeti ne samo poboljšanju životnog standarda naših sugrađana, već će stvoriti i veću društvenu jednakost, mogućnost radnog angažovanja oba roditelja, ali i pružanje mogućnosti socijalizacije i razvijanja društvenih vještina za svu djecu predškolskog uzrasta", navodi se u saopštenju.

Kako bi Podgorica postala bolje mjesto za život svih njenih građana, navodi da će se potruditi da pomognu izgradnju novih objekata predškolskih ustanova.

"Nastavićemo pozitivnu praksu dodjele gradskog zemljišta za ove namjene, kao i oslobađanje investitora obaveza komunalnog opremanja. Vratićemo Podgoricu na put razvoja, i 29. septembra dobiti odgovornu, kompetentnu i profesionalnu upravu", napisao je Abdić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се