Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

M.V.

08. 09. 2024. 14:20 >> 14:20

REAGOVANJE

"DPS pokazao koliko je van realnosti, udaljen od građana Podgorice"

Kandidat Demokratske partije socijalista (DPS), Nermin Abdić, iznajmio je autobus za svoju kampanju u Podgorici, ali je time pokazao koliko je DPS daleko od stvarnih potreba građana ovog grada. Kao što tokom svoje tri decenije vladavine nisu željeli da budu sa građanima, tako ni sada ne žele da uđu u gradski autobus i čuju šta imaju da im kažu svi oni koji vole Podgoricu, ukazano je iz saveza "Za budućnost Podgorice". 

"DPS je odlučio da Abdić vozi iznajmljeni autobus i razgovara sa biračima. Ali, u taj autobus neće ući niko osim članova DPS-a, jer im je namjera da se drže podalje od stvarnih problema građana Podgorice. Da li se iko iz DPS-a ikada vozio gradskim prevozom? Naravno da nije. I sada, kao i uvijek, pokazuju vještinu izdizanja iznad potreba običnih ljudi, ponašajući se kao da su posebna klasa kojoj je potreban poseban prevoz, daleko od svakodnevnih izazova sa kojima se suočavaju građani. Podsjetimo se – u vrijeme njihove vladavine, gradskog prevoza praktično nije bilo. Stari i pokvareni autobusi bili su simbol neefikasnog sistema koji DPS nije želio da poboljša. Sada, kada iznajmljuju autobus za svoju kampanju, trebalo bi da se sjete Podgorice prije samo godinu dana – bez pouzdanog i funkcionalnog gradskog prevoza, sa gradom koji je bio talac njihovih koruptivnih interesa", saopštili su iz koalicije "Za budućnost Podgorice". 

Kako su izjavili, koalicija "Za budućnost Podgorice – grad svih nas" ponosna je na rezultate. 

"Dok će Abdić voziti iznajmljeni autobus, građani Podgorice sada mogu svakodnevno koristiti plavo-bijele autobuse koji su pouzdani, čisti i puni putnika. Ovo su autobusi koje smo mi uveli u funkciju, ovo je javni prevoz kao dio naše vizije moderne i jake Podgorice. Možda bi Abdić, u znak zahvalnosti, mogao uhvatiti neku od linija gradskog prevoza, posjetiti direktora "Puteva" Radoša Zečevića i čestitati mu na rezultatima. Mogao bi da se informiše o našem planu za nabavku dvadeset električnih autobusa koji će se nečujno voziti ulicama Podgorice, doprinoseći smanjenju zagađenja i stvarajući moderniji evropski grad. Koalicija "Za budućnost Podgorice – grad svih nas" se ne zadržava na postignutom. Nastavićemo da razvijamo gradski prevoz kako bi postao maksimalno pouzdan i tačan. Naš cilj je jasan: smanjiti gužve u saobraćaju, smanjiti zagađenje i učiniti Podgoricu gradom u kojem je život lijep, siguran i efikasan. U septembru, svi građani Podgorice će moći da se voze besplatno gradskim prevozom. Mi donosimo konkretne rezultate. Naš fokus nije na iznajmljenim autobusima za kampanju, već na stvarnim rješenjima koja unapređuju život svakog građanina. Mi nismo kao oni – mi gradimo budućnost", naveli su. 

DPS je pokazao koliko je van realnosti, udaljen od građana Podgorice i njihovih svakodnevnih potreba, dodaju.

"Njihova kampanja autobusom nije ništa drugo nego simbol njihove odvojenosti od stvarnog života u gradu. Za razliku od njih, mi znamo šta građani Podgorice žele. Mi gradimo grad budućnosti, grad za sve nas.
Zato vas pozivamo da se pridružite našoj borbi za bolju, sigurniju i čistu Podgoricu. Naša vizija je grad u kojem gradski prevoz funkcioniše za sve, u kojem su građani na prvom mestu, a ne političke igre koje stvaraju nesigurnost i zaustavljaju napredak Podgorice. Koalicija "Za budućnost Podgorice – grad svih nas" nastavlja da se bori za grad koji je dostojan svih svojih građana. Podgorica nije autobus za kampanju – Podgorica je naš dom, i zajedno ćemo ga učiniti boljim", kazali su u saopštenju. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се